Hans van Delft (3 juni 1946 - 24 maart 2020)
Volledig scherm
PREMIUM
Hans van Delft (3 juni 1946 - 24 maart 2020) © Paul Rapp

Strijd, de levensader voor Hans van Delft, tot de laatste dag

De strijd, het gevecht. Dat was wat Nijmegenaar Hans van Delft, oud-voorzitter van NEC en jarenlang Quote 500-lid, een leven lang dreef. Wat hem 73 jaar lang voedde. En wat hem in de laatste maanden van zijn leven, toen de kanker steeds meer bezat nam van het grote lijf, lang overeind hield.

Hans van Delft.
Volledig scherm
Hans van Delft. © Paul Rapp

Begin deze maand sprak hij zich in een interview met De Gelderlander nog ondubbelzinnig uit over zaken hem die hem tegen de machtige borst stuitten. Zijn kritiek op de huidige bestuurlijke aanpak bij de gevallen eerstedivisieclub NEC was haarscherp en bikkelhard.

Maar werd zonder morren gepikt door hen die het betrof. Er is groot respect voor zijn verrichtingen voor de Nijmeegse club. Groter dan hij zelf kon of wilde zien.

Na een leven lang het heft in handen hield hij ook in zijn zieke laatste maanden de regie zelf. Behandelingen tegen de kanker zouden hem fataal worden, zo waren de doktoren eensgezind. Maar Van Delft had zelf al de beslissing genomen om dat traject niet in te gaan: ‘Zo groot als ik ben en zo oud als ik ben: ik ben doodsbenauwd voor die behandeling’, sprak hij begin deze maand. Eerlijk en recht voor z’n raap, precies zoals hij was.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.