Nijmegen staat in een top 3 waar de stad liever niet in wil staan: die van steden met het grootste woningtekort. In de strijd daartegen moet onder meer een 'zelfbewoningsplicht' voor kopers soelaas bieden.
Volledig scherm
PREMIUM
Nijmegen staat in een top 3 waar de stad liever niet in wil staan: die van steden met het grootste woningtekort. In de strijd daartegen moet onder meer een 'zelfbewoningsplicht' voor kopers soelaas bieden. © Robin Utrecht

Strijd tegen Nijmeegs woningtekort: wie een nieuw huis koopt, moet er ook zelf gaan wonen

NIJMEGEN - Bijna nergens in Nederland is het zo lastig om een huis te krijgen als in Nijmegen. Een nieuwe regel moet daar verandering in brengen. Wie een huis koopt in de stad, dient er ook zelf te gaan wonen. Zo worden huisjesmelkers buitenspel gezet. 

57 reacties

 • Donkiesjot

  2 jaar geleden
  Grote onzin. Dit zijn de zegeningen van onze vereerde marktwerking. De rijken rijker en de daaronder steeds armer. Het aantal klopt ook niet
 • Pjotr

  2 jaar geleden
  Deze maatregel lost niets op. De koper gaat er dan zelf wonen en verhuurt zijn huidige pand of gaat er alleen formeel wonen. De kans op controle laat staan vervolging is dan toch verwaarloosbaar 
 • Kleinnagelbrink

  2 jaar geleden
  Frisse lucht en geen werk?   Familie/vrienden, je sociaal leven 150 km verderop?    Dat is niet voor iedereen handig toch?
 • Wilfred Geen_nee

  2 jaar geleden
  Niets schrikbarends. Deze gemeente controleert zoiets toch nooit. Kijk hoe ze omgaan met illegale verkamering bijvoorbeeld. 
 • Nadenken

  2 jaar geleden
  Inderdaad juist,, die enorme grondposities in Nijmegen Noord van de Gemeente kunnen ze zelf bepalen wat er komt, maar men wil een topprijs en hierdoor kun je alleen dure woningen bouwen en krijg je dus dijkwoningen van 600/m.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen