Volledig scherm
PREMIUM
© Paul Rapp

Stroomhek rondom Pompekliniek, justitie wil maatregelen bij alle tbs-klinieken

NIJMEGEN - De Nijmeegse Pompekliniek gaat rond het hele terrein een extra hek plaatsen. De afrastering komt aan de bovenkant onder stroom te staan, om te voorkomen dat er nog vaker tbs-patiënten ontsnappen.

Alle tbs-inrichtingen moeten met spoed nader worden onderzocht op veiligheid. Volgens de inspectie Justitie en Veiligheid is dit nodig omdat na een ontsnapping uit de Nijmeegse Pompekliniek is gebleken dat het te makkelijk is om uit te breken. 

,,We hebben gevraagd na te gaan hoe het staat met de veiligheid bij de andere instellingen", meldt woordvoerder Elif Bagci desgevraagd. De Inspectie drong in februari van dit jaar al bij de Dienst Justitiële Inrichtingen aan dat de beveiliging beter moest.

,,Wij hebben recentelijk nog verzocht om hier met urgentie maatregelen op te treffen, mede naar aanleiding van de ontsnapping bij de Pompestichting.” De Dienst Justitiële Inrichtingen zegt dit ‘in overweging’ te hebben. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.