Volledig scherm
PREMIUM
Van der Valk in Nijmegen-Noord. © DG

Stroomtekort in Nijmegen-Noord: Lidl en Van der Valk moeten dimmen

NIJMEGEN - Terwijl Nijmegen-Noord steeds meer uitdijt, is de stroomvoorziening in dat nieuwe stadsdeel nog helemaal niet berekend op zoveel extra huishoudens. Om te voorkomen dat Lent zonder stroom komt te zitten, komt netbeheerder Liander met een onorthodoxe noodoplossing: het nabijgelegen Van der Valk Hotel en supermarktketen Lidl moeten hun stroom op sommige momenten op een lager pitje zetten.

Concreet houdt het plan in dat Lidl soms de koeling van de vriescel in het nieuwe, gigantische distributiecentrum bij Oosterhout zachter zet en Van der Valk warmte gebruikt die het eerder heeft opgeslagen. Daarnaast kan Lidl voor stroom uit een grote batterij putten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Youri Loen terug naar De Goffert in het ‘verkeerde’ shirt
    PREMIUM

    Youri Loen terug naar De Goffert in het ‘verkeerde’ shirt

    NIJMEGEN - Voetbaltrainers houden de opstelling in aanloop naar een wedstrijd het liefst zo lang mogelijk geheim, maar Youri Loen (28) doet niet moeilijk als hem gevraagd wordt naar de eerste elf van Almere City, dat vrijdagavond in De Goffert aantreedt tegen NEC. ,,Links op het middenveld staat Youri Loen. De andere tien plekken moeten nog worden ingevuld’’, zegt de oud-NEC’er met een grote glimlach op zijn gezicht.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.