Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP FOTO/KOEN SUYK

Student heeft geen zin in werken in apotheek, personeelstekort loopt op: ‘We lopen op onze tenen’

Het personeelstekort bij apotheken in de regio is zo groot dat vestigingen tijdens pauzes sluiten. Volgens apothekers beginnen studenten niet meer aan de opleiding tot assistent, omdat ze bang zijn voor discussies met klanten aan de balie.

11 reacties

  • H.E.M. Arts

    2 maanden geleden
    Bestuurders zouden elk jaar verplicht een week op de werkvloer moeten meedraaien. Dus niet een kijkje gaan nemen. Misschien gaan ze dan in het vervolg anders om met hun besluitvorming. Sinds de invoering van het verplichte praatje aan de apotheekbalie bij de aflevering van "eerste geneesmiddelen" zijn er voor het apotheekpersoneel steeds meer "praatjes" bijgekomen voor en achter de balie dat afbreuk doet aan hun werk. Misschien niet verkeerd dat de jeugd laat zien dat ze zo niet wil werken.
  • H. Jager

    2 maanden geleden
    Tip indien U de medicijnen rond brengt ,of te wel bezorgd bij een verzorgingshuis mogen deze niet aan de balie worden afgegeven, de bewoners moeten ze persoonlijk afhalen en aan de balie bij het verzorgingshuis , komen die niet opdagen dan moet er per kamer worden afgegeven privacy wet, tijdsduur 50 bewoners 50 klanten ,2,5 uur. Ook vele klanten zijn het vergeten en komen niet eens opdagen ,en veel klanten zijn doof en horen de deurbel niet eens .Heb je geen contact dan krijg je commentaar.
  • Wendy Vullings

    2 maanden geleden
    Welke loonsverhoging? Die 2% daar ga je echt niet minder door werken. Maar het oplopende medicijn tekort en voortdurende strijd aan de balie, maakt het er allemaal niet leuker op! Je bent bijna meer met administratieve werkzaamheden bezig dan met zorgverlenen.
  • Elbert Jansen

    2 maanden geleden
    @Stella Besoigne. Dat is maar goed ook dat het er traag aan toe gaat bij de apotheek. Dat is voor mij een teken dat elk recept met verstand en zorg wordt meegegeven. Ik zou het raar vinden als dat met grote snelheid afgewerkt zou worden. Het is geen broodje kaas wat je koopt. Het is geen fastfoodketen. Haastige spoed is zelden goed. Fouten zijn zeker met medicatie snel gemaakt. Een fout kan iemands dood betekenen. Hulde voor die mensen die er werken.
  • Marlies IJsvelt

    2 maanden geleden
    @Arie, worden jongeren minder weerbaar of hebben ze groot gelijk dat ze geen zin hebben in discussies en verbaal geweld? Apothekersassistenten maken het beleid niet, zij voeren uit wat de artsen, zorgverzekeraars en regering bepalen. En dan krijgen zij de shit van klanten over zich heen aan de balie, terwijl zij er niks mee kunnen. Daar zou ik ook niet voor kiezen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen