Student met nepwapen één dag geschorst, politie is pissig om ‘ondoordachte actie’

videoNIJMEGEN - Het bleek een misverstand van jewelste. Terwijl de politie afgelopen donderdag in de veronderstelling verkeerde dat op het ROC in Nijmegen een schietpartij dreigde, bleek in werkelijkheid dat leerlingen scenes uit het populaire computerspel Grand Theft Auto naspeelden.

Het liep allemaal met een sisser af, maar voor hetzelfde geld waren er wél schoten gevallen. De politie heeft geen goed woord over voor de 25-jarige Nijmegenaar, die door de gangen van het schoolgebouw van het ROC aan de Heijendaalseweg rende met een namaakvuurwapen in zijn hand. 

Volledig scherm
Leerling speelt GTA na in het ROC Nijmegen © videostill

De man is inmiddels op vrije voeten, maar werd door het ROC wel voor één dag geschorst. ,,In deze tijd zou je, zeker als volwassene, beter moeten weten dan met een nepwapen door een school te lopen,” zegt politieagent Sander Hoed één dag na het voorval. ,,Dat maakt mij behoorlijk pissig.”

Hoed maakt deel uit van de groep agenten die donderdagmiddag via een zij-ingang het Technovium betreedt, het schoolgebouw waar de media- en techniekopleidingen van het ROC zitten gehuisvest. Kort daarvoor kwam bij de meldkamer een zorgelijk bericht binnen: een jongeman zou in het ROC-gebouw zwaaien met een vuurwapen.

Quote

Stel dat de jongen een gekke beweging had gemaakt. Dan hadden de collega’s wellicht zo kunnen schieten

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.