Volledig scherm
PREMIUM
Lena Crkvenjakow betaalt haar studie aan de RUN via crowdfunding. © Gerard Verschooten

Studente Lena crowdfundt haar collegegeld bij elkaar

NIJMEGEN - Om haar tweede studiejaar aan de Radboud Universiteit Nijmegen in te kunnen moet Lena Crkvenjakov 7.000 euro neerleggen. Daarom probeert ze via crowdfunding een deel van haar studiegeld bijeen te rapen.

Crkvenjakov is vorig jaar van Servië naar Nederland verhuisd om te beginnen aan haar studie Arts & Culture.

Ze was een van de gelukkigen die werd uitgekozen voor het Radboud Scholarship Programma. Deze beurs wordt toegekend aan twaalf studenten die van buiten de EU afkomstig zijn. De universiteit verlaagt voor hen het collegegeld van ruim 7.000 euro naar hetzelfde bedrag als voor andere studenten, namelijk zo rond de 2.000 euro. Het tweede jaar moet ze echter weer het volledige bedrag ophoesten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.