Volledig scherm
Biertje na middernacht? Wordt gewoon thuisbezorgd. © Shutterstock

Studenten bezorgen drank, lachgas en shisha aan huis

NIJMEGEN - 's Avonds laat zin in een likeurtje, lachgas of een waterpijp? Kan sinds woensdag worden besteld bij een nieuwe thuisbezorgsite in Nijmegen. Anders dan een avondwinkel mag een webwinkel dat gewoon, zegt een gemeentewoordvoerder. Zolang het maar niet om sterke drank of drugs gaat.

Nimma Nightshop heet de nieuwste ster aan het Nijmeegse thuisbezorgfirmament. Studenten Stijn Hendrix (21) en  Jordi Brouwers (22) zijn de webwinkel begonnen. De vierdejaars aan de Radbouduniversiteit hadden al langer het idee om samen in zaken te gaan. ,,Toen kwam dit op ons pad’’, vertelt Hendrix. ,,We dronken zelf vooral Malibu en daar betaal je goed geld voor nadat de supermarkten dicht zijn. Toen bedachten we dat we dat zelf goedkoper konden leveren en er toch nog geld mee verdienen.’’

Openbare orde

Het is een concurrent voor thuisbezorgkoeriers als Biertaxi Nijmegen en Lachgas Nijmegen, die ook in de avond en nachtelijke uren actief zijn in Nijmegen en omgeving. Voor zogenoemde laag-alcoholische dranken als bier, wijn en likeuren is hiervoor geen vergunning nodig, laat de woordvoerder van de gemeente Nijmegen weten.

Anders ligt dat voor fysieke winkels. Die mogen na tien uur 's avonds in Nijmegen geen drank meer verkopen, ongeacht het alcoholpercentage. Vanuit gemeentelijke zorgen om de openbare orde. Burgemeester Hubert Bruls trok in oktober vorig jaar de ontheffing van de Winkeltijdenverordening in van de enige avondwinkel van de stad - die aan de Hertogstraat - omdat de politie die had betrapt op alcoholverkoop na tien uur. De winkel sloot daarom.

Oneerlijk

Nijmegen wijkt met dit beleid af van andere steden als Arnhem, waar dat wel mag.  Alleen in de Albert Heijn To Go op station Nijmegen is tot middernacht bier en wijn te koop. Die valt namelijk onder verantwoordelijkheid van de NS en niet van de gemeente. De Avondwinkel aan de Hertogstraat is inmiddels weer open, onder een nieuwe eigenaar. Die hoopt de gemeente te bewegen de verkoop van alcohol weer toe te staan. Hij vindt de concurrentie van de thuisbezorgkoeriers en de AH oneerlijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Ingetogen ‘herinneringsmoment vol hoop’ in Nijmeegse binnenstad
    PREMIUM
    VIDEO

    Ingetogen ‘herinne­rings­mo­ment vol hoop’ in Nijmeegse binnenstad

    NIJMEGEN - Met muziek, zang, gedichten, verhalen en hardlopers met fakkels is donderdagavond onder grote belangstelling in de Nijmeegse binnenstad stilgestaan bij de slachtoffers van het bombardement op 22 februari 1944, 75 jaar geleden. Het ‘herinneringsmoment vol hoop’ duurde een kwartier en had een ingetogen sfeer. Bij diverse naamplaatjes in de bestrating, die herinneren aan de bijna 800 slachtoffers en die de grens markeren van het verwoeste gebied, verzamelden zich groepjes mensen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.