Volledig scherm

Studenten gaan frikandellen eten voor goede doel

NIJMEGEN - Thuis voor 3 euro de afwas laten doen. Of voor 5 euro binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk frikandellen eten.

In de week van 11 tot en met 14 maart vindt in Nijmegen de Ragweek plaats. Nijmeegse studenten houden in die week allerhande acties om geld op te halen voor het goede doel.

Het fenomeen Ragweek is over komen waaien uit Engeland. In het begin van de twintigste eeuw verkochten studenten op oude vodden (rags) geschreven gedichten. De opbrengst ging naar de armen.

De liefdadigheidsactiviteiten van de studenten hebben sindsdien de naam rag. In Nederland kent Maastricht al sinds 2000 ragweken. Ook Utrecht doet er sinds een paar jaar aan. Veronique van 't Westeinde, vierdejaars Pedagogiek, maakte vorig jaar in Utrecht zo'n week mee en bedacht dat dat in Nijmegen ook moest kunnen. In september haalde ze wat mensen bijelkaar en richtte de stichting Ragweek Nijmegen op.

Voor de eerste Nijmeegse Ragweek is een uitgebreid programma samengesteld. Dagelijks kan er in de Refter voor het goede doel gegeten worden, studenten gaan koekjes bakken en verkopen en er zijn tal van feesten en borrels waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Dinsdag 11 maart is er een ballonnenwedstrijd voor studenten en de vereniging voor christelijke studenten Ichtus wil tegen betaling de afwas gaan doen. Woensdag 12 maart is er een wedstrijd waterballonnengooien en worden fietsen 'opgepimpt' door mountainbikeclub Velocidad. In de kantines van de Bèta-faculteit komen cocktailbars en spelcomputers en er is een dienstenveiling: studenten bieden zich aan om truien te breien, taarten te bakken en computers te repareren.

De donderdag heeft de frikadellenwedstrijd en een pokeravond op het programma, terwijl vrijdags onder meer een liftwedstrijd wordt gehouden.

Er zijn twee goede doelen: Child at Venture en de stichting Vrienden KOC Nijmegen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.