Mijten op je huid - tunnelgraver schurft
Volledig scherm
PREMIUM
Mijten op je huid - tunnelgraver schurft © rv

Studenten hebben last van schurft: ‘Mensen gaan meteen op drie meter afstand van je staan’

De schurftmijt steekt de afgelopen maanden steeds vaker de kop op in studentenhuizen. Radboudstudent Simone* (22) weet als geen ander hoe vervelend dat is. ‘Wij hebben zeker een jaar lang schurft in huis gehad.’

7 reacties

 • Marleen Verstraeten

  1 maand geleden
  schurft is net als luizen iets dat je van anderen krijgt, dus heeft het echt niets met 'vies' te maken, maar meer met hoeveel visite je dagelijks krijgt en allicht is het logisch dat in studentenhuizen waar je alle faciliteiten met anderen deelt je dus ook sneller elkaars insecten oploopt. Dat men er niet eerder op komt is dom, en dat je er een jaar mee doormoddert is tragisch. Ik heb het ooit opgelopen op de kraamafdeling van het ziekenhuis:1x lotion halen en 2 weken afstand houden en klaar.
 • Frank van de Berg

  1 maand geleden
  En dan naar te gaan dat die smeerkezen veel in de horeca werken en daar jou eten staan klaar te maken brrrr dat is toch wel een fijne gedachte.
 • Marijke Wissink

  1 maand geleden
  Marijke Wissink Nieuw-Wehl Dat studentenhuizen vervuild zijn is van alle tijden, toen onze eerst ging studeren 38 jaar geleden was het niet anders. Ook later onze andere kinderen, wij hebben wat gesopt en geboeid. Elke week een tas vol wasgoed, als ouders controle houden. Als ze nou de corona tijd eens nuttig gebruikt hadden, in plaats van te zeuren en te klagen. Flink aan het schoonmaken, is goed voor de saamhorigheid en vooral voor ieders gezondheid.
 • Jack Berg

  1 maand geleden
  Studenten huizen zijn over het algemeen erg vies en men maakt daar niet echt schoon..de voortuinen doen ze doorgaans ook niets aan, en hun vieze rottende vuilniszakken staan soms weken op elkaar gestapeld in hun voortuin met alle ongedierte die er vanaf komen. Er zou een speciale wet moeten komen voor studenten huizen dat studenten gaat verplichten om alles schoon te houden. Het is niet eens hun eigen huis en ze behandelen het niet met respect.
 • Ellen Verrips

  1 maand geleden
  Datnkan je niet zo stellen. Een kennis liep schuft op in een ziekenhuis in een grote stad, omdat de lakens daar " besmet "waren.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.