Studenten zijn magneet voor nieuwe bedrijven

NIJMEGEN - De arbeidsmarkt in Nijmegen met veel jonge studenten en talent, is voor het bedrijf Webhelp een belangrijke reden om zich definitief in Nijmegen te vestigen. Webhelp opent morgen (vrijdag) de nieuwe locatie met 100 werknemers in FiftyTwodegrees, de kantoorkolos aan de rand van de stad. Op korte termijn krijgen die er nog 40 collega’s bij. En Webhelp streeft ernaar om het aantal werknemers volgend jaar te verdubbelen. 

Volledig scherm
Webhelp vestigt zich dankzij het gezonde vestigingsklimaat met 140 collega’s definitief in Nijmegen. © Bert Beelen

Uit onderzoek blijkt dat in Nijmegen het gewenste talent volop aanwezig is, aldus het bedrijf. ,,De diversiteit, groei en dynamiek van de stad trok ons aan. Nijmegen is een bruisende stad waar kennis en innovatie hoog in het vaandel staat”, zegt topman Ronald van Schijndel van Webhelp Nederland. De honderd medewerkers vormen een mix van studenten die een tijdelijke baan zoeken tot medewerkers met een vast contract. Webhelp, dat klantencontacten verzorgt voor onder meer Vodafone/Ziggo, Bol.com en KWF, begon vorig jaar in een pop-up kantoortje aan het Keizer Karelplein en kiest nu voor definitieve vestiging. 

Rapport
Dat Nijmegen een magneet is voor ondernemers, blijkt ook uit een rapport over het Nijmeegse vestigingsklimaat dat deze week verscheen. Het aantal bedrijfsvestigingen groeide afgelopen jaar met 970 naar 15.500. Er kwamen vorig jaar 3.050 banen bij. Ondernemers waarderen de nabijheid van onderwijs - en kennisinstellingen als universiteit en hogeschool. Maar ook het woon- en leefklimaat, de culturele voorzieningen en evenementen scoren onverminderd hoog, blijkt uit datzelfde rapport dat is opgesteld door de gemeente Nijmegen. 

Toch krijgt het ondernemersklimaat ‘maar’ het rapportcijfer 6,6, blijkt verder uit de vragenlijst die is verspreid onder 990 ondernemers en instellingen in de stad. Niet iets om van wakker te liggen, vindt wethouder Monique Esselbrugge van Economische Zaken. ,,Het is een stabiel cijfer en in vergelijking met andere steden is de beoordeling onder Nijmeegse ondernemers nog steeds goed”, zegt ze. Vergelijkbare steden als Breda, Ede, Tilburg en Enschede krijgen een lager rapportcijfer: een 6,2. Waar ze in ieder geval snel werk van gaat maken is de gemeentelijke digitale dienstverlening, dat een lager rapportcijfer kreeg. Ook de bereikbaarheid van de stad kreeg een lager rapportcijfer. Esselbrugge: ,,We zetten alles op alles om de stad bereikbaar te houden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.