Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Studentenhuis aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen. © Eveline Van Elk

‘Studentenhuizen nu niet illegaal’, maar Nijmegen pakt eigenaren alsnog aan

NIJMEGEN - Honderden eigenaren van studentenhuizen die door de gemeente Nijmegen als ‘illegaal’ zijn bestempeld, gaan mogelijk vrijuit. Het lijkt er namelijk op dat ze - anders dan de gemeente beweert - helemaal geen vergunning hoeven te hebben. Dat stelt advocaat Bart van Hoof van kantoor IJzer Advocaten, na een uitspraak van de rechtbank in Arnhem.

Het vonnis is een nieuwe klap in het gezicht van de gemeente. Die voert al twee jaar een verbeten strijd tegen illegale verkamering (het  opsplitsen van huizen in studentenkamers) en de overlast die daarbij hoort. Er lopen momenteel tientallen juridische procedures van pandeigenaren versus de gemeente.

Quote

De gemeente kan in principe opnieuw een rechtszaak beginnen op basis van de nieuwe verorde­ning van 2020

Woordvoerder van de gemeente Nijmegen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’
    PREMIUM
    VIDEO

    Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’

    NIJMEGEN - 3 euro. Dat is de opbrengst van urenlang bedelen op een slechte dag. Als het regent en iedereen zich diep weggedoken in capuchons naar een volgende bestemming haast. De blik op de straatstenen. Niemand die de uitgestoken hand van Frans ziet die een euro wil. Of een sigaret. Of een boterham. Op nog slechtere dagen bedelt hij maar 3 euro bij elkaar én wordt hij uitgescholden, overgoten met cola of bespuugd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.