Foto ter illustratie. Studentenhuis aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Studentenhuis aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen. © Eveline Van Elk

‘Studentenhuizen nu niet illegaal’, maar Nijmegen pakt eigenaren alsnog aan

NIJMEGEN - Honderden eigenaren van studentenhuizen die door de gemeente Nijmegen als ‘illegaal’ zijn bestempeld, gaan mogelijk vrijuit. Het lijkt er namelijk op dat ze - anders dan de gemeente beweert - helemaal geen vergunning hoeven te hebben. Dat stelt advocaat Bart van Hoof van kantoor IJzer Advocaten, na een uitspraak van de rechtbank in Arnhem.

39 reacties

 • Bas

  3 jaar geleden
  Net zoals het niet zo handig is aan de Graafseweg te wonen als je niet van drukte houdt, is het eveneens onhandig rondom het centrum te wonen als je studenten hekelt. Groeten uit Bottendaal.
 • Nadenken

  3 jaar geleden
  Huurders en verhuurders zijn niet altijd studenten en studentenpanden. De problematiek is net zo groot in het sociale (lees Portaal) domein. Hier is ook veel overlast, versteende voortuinen, winkelwagens op het tuinpad, rampzalige achtertuinen etc.
 • Bart

  3 jaar geleden
  Met een gratis reisproduct (gratis OV) is buiten de stad wonen echt een, zeer gewenste, optie hoor....
 • Bart

  3 jaar geleden
  Met dank aan het stemgedrag van, jawel, de studenten..... 
 • Oost

  3 jaar geleden
  Wat mij persoonlijk erg stoorde als student waren oudstudenten die in hun kamer/wijk bleven zitten vijf jaar óf langer na het afstuderen en beginnen te klagen als ze de volgende dag een zaak hebben in rechtbank. De woningcorporaties hebben hiervoor een goed beleid, maar in mijn oude straat waren er ook genoeg voorbeelden waarbij dit niet zo was en hierdoor is er o.a. een kamertekort. Dit beleid kan al tot een reductie van klachten resulteren en meer studentenkamers voortbrengen, waardoor er meer gefocust kan worden op sociale woningen en wooncomplexen en minder stadshuizen nodig zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen