Rifki Holla hoopte op een betaalbare starterswoning aan de Genestetlaan. Maar een prijs van 710 euro kunnen hij en zijn vrienden in Willemskwartier niet betalen.
Volledig scherm
Rifki Holla hoopte op een betaalbare starterswoning aan de Genestetlaan. Maar een prijs van 710 euro kunnen hij en zijn vrienden in Willemskwartier niet betalen. © Bert Beelen

'Stuworld bedondert de boel met hoge huren aan Genestetlaan'

NIJMEGEN - Stuworld, de ontwikkelaar van twee appartementencomplexen aan de Genestetlaan in de Nijmeegse wijk Willemskwartier moet op het matje komen bij de gemeente Nijmegen. Wethouder Bert Velthuis van Wonen vindt dat de ontwikkelaar hem en de gemeente bedondert met veel te hoge huurprijzen in dit complex.

,,In elk overleg van de gemeente met Stuworld is vooraf gesproken over de bouw van goedkope, betaalbare woningen. Maar wat nu wordt aangeboden, kleine appartementen met een prijs vanaf 710 euro, dat is schandalig."

Stuworld adverteert met 140 eenkamerstudio's (28 tot 38 vierkante meter) voor 710 euro, exclusief servicekosten, en 88 ruimere appartementen (41 tot 125 vierkante meter) met prijzen die oplopen van 755 tot 1.253 euro per maand

Belofte

Velthuis laat nu uitzoeken of Stuworld wel correct handelt met die 'waanzinnige huurprijzen voor die appartementen van 28 vierkante meter'. Volgens Velthuis heeft Nijmegen juist ingestemd met die kleinere appartementen op deze locatie vanwege de belofte van een lage huurprijs. ,,De wettelijke eis voor een minimale maat van 51 vierkante meter hebben we hier destijds laten vallen om aan de vraag naar betaalbare starterswoningen te kunnen voldoen, ook voor jongeren met een kleinere beurs uit het Willemskwartier."

410 tot 500 euro

Volgens Velthuis is in overleggen met Stuworld steeds gesproken over een huur van 410 tot 500 euro voor een deel van de appartementen. In het nieuwe  bestemmingsplan voor de Genestetlaan dat de weg vrijmaakte voor de nieuwbouw , wordt ook specifiek gesproken over goedkope huur. Nijmegen heeft dit later niet in aparte overeenkomsten met Stuworld vastgelegd. Velthuis laat nu uitzoeken of Stuworld juridisch toch nog gedwongen kan worden de huren te verlagen, passend bij de regels van het bestemmingsplan.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.