Subsidie bij het vergroenen van je Nijmeegse tuin, maar je weet niet hoe? De Bastei biedt hulp

NIJMEGEN - Groenere daken, tuinen zonder tegels en afgekoppeld regenwater. Met Operatie Steenbreek willen de gemeente Nijmegen en Waterschap Rivierenland zo veel mogelijk groen terugbrengen in de stad Nijmegen. Reden: steen wordt in een hete zomer warm en blijft dat ook langer dan groen. Bovendien neemt het geen water op waardoor dat bij hoosbuien het riool overbelast.

En dus is er subsidie voor de Nijmegenaar die tegels uit zijn tuin haalt, een groen dak aanlegt of zijn regenwater niet meer in het riool terecht laat komen. Subsidie van de gemeente of van het Waterschap. Dat wordt berekend per vierkante meter en kan flink oplopen, afhankelijk van de genomen maatregel.. En om te helpen bij de formulieren die daarvoor moeten worden ingevuld is er nu hulp, geregeld vanuit centrum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei.

Adviseur water Hans Visser van de gemeente Nijmegen en Adviseur Subsidies Han Derckx van Operatie Steenbreek helpen subsidie-aanvragers gratis op weg, of ze dat nu alleen of met de hele buurt doen. Contact opnemen kan via netwerk.steenbreek@debastei.nl. Meer informatie is te vinden op debastei.nl of hohohoosbui.nl.

Volledig scherm
In Duiven konden inwoners vorig jaar tegels inruilen voor tuinplanten om zo tuinen te vergroenen. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.