Nettie Meeuwsen (86,rechts) en Bets Speters (89).
Volledig scherm
PREMIUM
Nettie Meeuwsen (86,rechts) en Bets Speters (89). © DG

Supermarktprijzen rijzen de pan uit: ‘Het is nu zo erg dat je zelfs niets meer hebt aan acties’

aan de andere kantDoor de stijgende inflatie wordt het leven steeds duurder. Dat merken de bewoners van het Nijmeegse stadsdeel Dukenburg vooral aan hun boodschappen. ,,Ik schrik er soms gewoon van”, wordt er gezegd in de twaalfde Week van het Geld.

17 reacties

 • Fred Meekes

  2 maanden geleden
  Door de energiecrisis en de coronacrisis zijn de prijzen van producten flink gestegen. Om alles te kunnen blijven betalen, moeten de lonen omhoog, waardoor de prijzen nog harder stijgen. Behalve de belastingen natuurlijk, want die betaal je al veel teveel. Dit kunnen we toch niet blijven volhouden? De enige optie die we hebben, is zuiniger aan doen. Anders prijzen we onze eigen portemonnee leeg.
 • Jaap De Graaf

  2 maanden geleden
  Allemaal onzin, prijzen hoeven niet zo hoog te zijn maar supermarkten willen elk kwartaal meer meer meer winst. Louise kan het zich veroorloven om lekker duurzaam te doen maar dat is niet voor iedereen weg gelegd.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Supers hebben een winstpercentage van 4%. Dat is is helemaal niet uitzonderlijk.
 • netty meelen

  2 maanden geleden
  Inflatie? Graaien! De supers maken zwaar misbruik en maken super winsten. De consument wordt van alle kanten uitgeknepen.
 • Willie van Laar

  2 maanden geleden
  Interessand zijn de winstcijfers van de supers. Als die ook inflatie gerelateerd gestegen zijn wordt het tijd dat de regering maatregelen neemt. Maar ja, dat is voor het kabinet een onbekend begrip.