Wilbert Penninx bij Hospice Betlehem, waar hij vrijwilliger is.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilbert Penninx bij Hospice Betlehem, waar hij vrijwilliger is. © Sara Donkers

Supervrijwilliger Wilbert, nu eindelijk een keer op de voorgrond

De NijmeegsteIn een serie interviews met bekende en onbekende inwoners die in Nijmegen geboren en getogen zijn, gaat De Gelderlander op zoek naar ‘De Nimweegste’. Vandaag deel 42: Wilbert Penninx (1952). Na een lange reeks van technische baantjes werd hij uiteindelijk leidinggevende bij de sociale werkvoorziening. ,,Ik ben niet handig, maar wel super sociaal en begeleid graag mensen, zeker kwetsbare mensen.” 

2 reacties

 • Henk Teunissen

  1 jaar geleden
  Het maatschappelijk actieve zit bij de Penninx in het bloed. ;-) Wilbert verricht gewoon onbetaalbaar belangrijk werk. We mogen in onze prachtige stad blij zijn en onze handen dichtknijpen met deze Nimweegse broeder.
 • jan drijdijk

  1 jaar geleden
  Mooi stukje dat verdiend een lintje
 1. De idolen van toen zijn nu heldinnen, Dolly Dots zijn bezig aan écht hun laatste rondje
  PREMIUM
  5

  De idolen van toen zijn nu heldinnen, Dolly Dots zijn bezig aan écht hun laatste rondje

  NIJMEGEN/ARNHEM - De Dolly Dots nog één keer live Hela-di-ladi-lo of Radio horen zingen, natúúrlijk is dat jeugdsentiment. Bijna te mooi om waar te zijn, 34 jaar na hun hoogtijdagen. Maar wat vooral blijft hangen is hoe krachtig en levenswijs deze chickies van inmiddels (in de) 60 op het podium en in het leven staan. Al ging dat niet vanzelf. ,,Toen we stopten, hadden we geen idee wie we waren.’’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.