Supportersbussen Nijmeegse Devils stilgezet door politie: twee aanhoudingen

UPDATE/VIDEODEN HAAG/NIJMEGEN - De politie heeft zondagmiddag bij de A4 ter hoogte van Den Haag Zuid twee bussen met supporters van de Nijmeegse ijshockeyclub Ahoud Devils stilgezet en teruggestuurd naar Nijmegen. Dat gebeurde na signalen over ‘beschonken’ en ‘vervelende’ supporters. Er werden twee aanhoudingen verricht.

De bussen met supporters waren onderweg naar ijshal de Uithof waar de bekerfinale ijshockey tussen Hijs Hokij en Devils plaatsvond.

Volgens een woordvoerder van de politie klopte het dat de Devils-aanhangers zich misdroegen. Ook hadden de passagiers vuurwerk aan boord, zo bleek bij de controle.

De politie heeft ter plekke contact gelegd met de ijshockeybond. ,,Die wilde de supporters niet bij de finale hebben. Hen werd de toegang tot de bekerfinale ontzegd. De burgemeester heeft vervolgens een noodbevel laten uitgaan wegens verstoren van de openbare orde”, aldus de politiewoordvoerder. Een noodbevel is nodig om burgers te kunnen verwijderen uit een gemeente. Dat gebeurde aansluitend.

Volledig scherm
Er zijn aanhoudingen verricht nadat enkele bussen vol met supporters van het Nijmeegse AHOUD Devils, op weg naar Den Haag, werden stilgezet. © Daan van den Ende/Regio15.nl

Eén supporter werd tijdens de controle aangehouden wegens opruiing. Een tweede supporter was zo opstandig dat hij beschuldigd is van mishandeling. De politie nam de zaak serieus op. Er was onder meer een speciale bus van justitie ter plaatse met daarin een cellencomplex.

Om niets aan het toeval over te laten, zijn de bussen onder strikte politiebegeleiding teruggereden naar Nijmegen. Devils Nijmegen hoefde het overigens niet zonder steun van de elfde man te doen. In totaal waren 700 supporters uit Nijmegen afgereisd. De overige fans hebben de finale gewoon bijgewoond. 

Devils laat in een reactie op de gebeurtenissen weten zich te distantiëren van ‘lieden welke ongeorganiseerd en buiten de club om menen als “supporters” de ijshockeysport, de stad Nijmegen en onze club in het bijzonder in diskrediet menen te moeten brengen.’ Dat schrijft de club zondagavond in een bericht op Facebook namens bestuur, team, sponsors en begeleiders van de Devils Nijmegen. ‘Het bestuur zal ongetwijfeld de nodige maatregelen nemen in overleg met de diverse autoriteiten.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.