Volledig scherm
Omgedraaide Swapfietsen in Nijmegen © Screenshots Jodel

Swapfietsrage overgewaaid naar Nijmegen: fietsen op de kop gezet

NIJMEGEN - Na Wageningen zijn nu ook de eigenaren van een Swapfiets in Nijmegen de pineut: zij treffen hun fiets op de kop aan.

Eigenaren van een Swapfiets in Nijmegen troffen hun fiets de afgelopen dagen op meerdere plekken omgedraaid aan. Onder meer in de binnenstad en naast het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit werden fietsen op hun kop gezet. Dat valt valt te lezen op de berichtenapp Jodel, een populaire app onder Nijmeegse studenten waarbij gebruikers anoniem berichten en foto's kunnen plaatsen.

Introductieweek

Volledig scherm
Een omgedraaide Swapfiets in het centrum van Wageningen. © Bart Eulen

Het fenomeen is overgewaaid uit Wageningen, waar sinds de introductieweek in 2018 de blauwe voorband van fietsen regelmatig de lucht in steekt in plaats van op het wegdek staat. Swapfiets, met ruim drieduizend fietsen in Nijmegen, is niet blij met de situatie.

,,Het begon als een ludieke studentengrap, maar we vinden het vervelend voor de gebruikers. Zij worden nu opgezadeld met het probleem dat ze hun fiets niet terugvinden zoals die is achtergelaten”, aldus het bedrijf in een eerdere reactie aan deze krant.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.