Volledig scherm
PREMIUM
Symfonieorkest Nijmegen © Louis Frankenhuis

Symfonieorkest Nijmegen en Berlijns koor op tournee met Verdi

NIJMEGEN - Symfonieorkest Nijmegen speelt op 19 mei Verdi’s imposante Messa da Requiem in het concertgebouw De Vereeniging. De zang is van het Cantus Domus uit Berlijn. Er staan 180 mensen op het podium. ,,Maar het gaat niet massief klinken.”

Volledig scherm
Het Berlijnse koor Cantus Domus dat samen met Symfonieorkest Nijmegen het voorjaarsconcert op de bühne brengt. © Joanna Scheffel

Voor dirigent Frans-Aert Burghgraef was het een grote wens om met het Symfonieorkest Nijmegen op tournee te gaan. ,,Dat is goed voor de onderlinge sociale contacten en het heeft een positieve uitstraling op de kwaliteit.” Dankzij bemiddeling van oud-dirigent Gijs Leenaars, die in de Duitse hoofdstad het Rundfunkchor Berlin leidt, kwam twee jaar geleden Berlijn in beeld. Daar werden contacten met het in 1996 opgerichte koor Cantus Domus gelegd.

Burghgraef had inmiddels de dodenmis van Giuseppe Verdi uit 1874 op zijn verlanglijstje gezet. Een op zich voor de hand liggende keuze aangezien de omvangrijke Messa da Requiem een volledig concert vult en koor en orkest allebei aan hun trekken laat komen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.