Het Tiemstrapand in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Tiemstrapand in Nijmegen. © Paul Rapp

Tachtig kant-en-klare appartementen in een complex in Nijmegen, maar niemand mag er in wonen: hoe kan dat nou?

NIJMEGEN - De hoogste rechter heeft wonen in de tachtig kant-en-klare appartementen in het Tiemstrapand (Energieweg) definitief verboden. Waarom? En waarom is de gemeente daar blij mee? Negen vragen én antwoorden over deze kwestie.

17 reacties

 • Piet Boersma

  5 maanden geleden
  kan er geen hotel o.i.d. van gemaakt worden?
 • tgm beuningen

  5 maanden geleden
  Woningnood en luchtvervuiling, 2 urgente zaken in Nijmegen. Gemeente had voor allebei iets positiefs kunnen doen, maar geeft hier liever grote vervuilers ruim baan. Green city...
 • M van Raaij

  5 maanden geleden
  Het ombouwen van bedrijfspanden is op zich niet verkeerd. Wel met vergunningen. De beleggers hebben een risico genomen en verloren. Vreemd is dat hier bewoning niet toegestaan is vanwege de industrie. Daar denken ze in andere delen van Nederland heel anders over. Twee voorbeelden: Moerdijk, IJmuiden (hoogovens). En zo zijn er wel meer.
 • A I Anders

  5 maanden geleden
  @Johann Janssen, Tja, het zijn ambtenaren niet waar. Die zijn daar voor opgeleid.
 • A I Anders

  5 maanden geleden
  @Frank de Jager, Het gebouw is niet van de gemeente, anders waren al die appartementen allang verkocht of minstens verhuurd. Zelfs zonder vergunning. Bij mij in de buurt, Berg en Dalseweg 303/305 wordt een oude boerderij gerenoveerd met 3 appartementen 'a 5.5 ton per stuk. Pal aan de straat met een trottoir ervoor van amper 1 meter breed, waar amper een rolstoel over kan en heel druk verkeer. Dat mag wel.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.