Volledig scherm
Walter Hamers, directeur-bestuurder van corporatie Talis, staat hoog op de CDA-lijst in Nijmegen voor de gemeenteraad. © EDWIN WIEKENS

Talis-baas hoog op CDA-lijst

NIJMEGEN - Directeur-bestuurder Walter Hamers van corporatie Talis staat hoog op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van het CDA Nijmegen. Hamers die in zijn vrije tijd voorzitter is van de Vierdaagsefeesten, is de nummer 6 van de christen-democraten.

Het CDA telt nu twee zetels, maar rekent op winst bij de raadsverkiezingen in maart 2018. Sinds 1998 staat de partij bij Nijmeegse raadsverkiezingen overigens op verlies. De partij zakte de afgelopen 20 jaar van 16 procent (goed voor 7 zetels) naar 5 procent in 2014. Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen in maart haalden de christendemocraten in Nijmegen 6,6 procent van de stemmen.

Mijling

Op de concept-kandidatenlijst staat na de al eerder verkozen lijsttrekker Marck Buck de communicatiespecialist van de Bibliotheek Gelderland Zuid Marjolijn Mijling op plek 2. Zij was eerder actief voor de Stadspartij. Na haar volgen geschiedenisstudent Jurijn Timon de Vos op plek 3 en de student Griekse en Latijnse taal en cultuur Delano van Luik op 4. Dit drietal is nu al actief als fractievolger.

Lijstduwers

Als lijstduwers zet het CDA onder anderen Ruud de Vries, voorzitter van Ons Waterkwartier, Hubert Hendriks, voorzitter van de Voedselbank Nijmegen, en schippersaalmoezenier Bernhard van Welzenes in. Ook oud-wethouders Ton Buitenhuis en Ronald Migo en voormalig gedeputeerde Theo Peters steunen het CDA Nijmegen met een plek op de lijst.

Leden

Op 27 november spreken de leden van het CDA zich uit over de concept-kandidatenlijst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.