Volledig scherm
Studentenprotest in Nijmegen © Eigen foto

Tamme bedoening bij studentenprotest Nijmegen

NIJMEGEN - Er vlogen vandaag op de Radboud Universiteit geen bakstenen door de lucht en geen enkel gebouw werd bezet. Het studentenprotest dat groots was aangekondigd, werd uiteindelijk een tamme bedoening met een lage opkomst.

Deze week vindt op de Radboud Universiteit in Nijmegen de WOinActie-week plaats. Het is een initiatief van 'Changing Perspective RU Nijmegen' en de studentenvakbod 'AKKU'. Er worden verschillende lezingen gegeven en dus een groot protest als opening. De studenten en medewerkers van de universiteit zijn het niet eens met de huidige bezuinigingen in het onderwijs en willen dit terugdraaien.

Bezuinigingen

Het protest van vanmiddag is vooral gericht op de minister van onderwijs Ingrid van Engelshoven. Op Prinsjesdag werd bekend dat zij 19,5 miljoen euro op onderwijs bezuinigt. Dit terwijl de studenten en medewerkers van de universiteit juist extra geld willen. Zo is de werkdruk voor beide groepen te hoog en zijn de collegezalen te klein.

Vanmiddag stond er ongeveer 150 man op de campus in Nijmegen. In vier rijen dik luisterden zij naar lezingen van de organisatoren. Op wat gejuich na was er niet veel te beleven. Al hadden enkele mensen wel spandoeken gemaakt met teksten zoals  'Onze schuld is jullie schuld' en 'leenstelsel is elitestelsel'.

Volledig scherm
Studentenprotest in Nijmegen © Eigen foto
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester strijdt steeds vaker als sheriff tegen criminelen: ‘het is niet zonder risico's’
    PREMIUM

    Burgemees­ter strijdt steeds vaker als sheriff tegen criminelen: ‘het is niet zonder risico's’

    NIJMEGEN - De herder, de hoeder én de handhaver. De rol van de burgemeester is anno 2018 verschrikkelijk complex geworden, constateert de Nijmeegse hoogleraar sanctierecht Henny Sackers. Burgemeesters krijgen steeds meer bevoegdheden om op te treden als heuse crimefighters. En dat gebeurt in de praktijk ook steeds vaker. Maar of dat wenselijk is? Sackers: ,,De burgemeester als sheriff: het is zeker niet zonder risico's.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.