Volledig scherm

Tandheelkunde zoekt nieuwe patiënten

NIJMEGEN - De faculteit Tandheelkunde van UMC St Radboud zoekt honderden nieuwe kandidaten om tegen gunstige prijzen hun gebit te laten verzorgen.

Ze kunnen rekenen op minstens een kwart tegemoetkoming in de kosten. Een tekort aan patiënten dreigt, doordat het aantal studenten de laatste jaren fors is gestegen. Nu zitten er ruim tienduizend mensen in het bestand.

"We hebben niet alleen studenten, maar patiënten van alle leeftijden", zegt coördinator Patiëntzorg Jan Kroeze. In vergelijking met een particuliere tandartsenpraktijk zijn de patiënten twee tot drie keer zoveel behandeltijd kwijt. Veel mensen vinden dat geen probleem. "De veertiger met een drukke baan zie je hier niet zoveel, maar we krijgen ook vaak te horen dat het juist wel prettig is dat alles een beetje minder gehaast gaat."

Alle studenten die met de boor aan de slag gaan, hebben van te voren uitvoerig geoefend op een simulatiegebit. "We hebben al zolang ervaring met praktijkstudenten. Hoewel ze veel minder ervaring hebben, gaat het nooit fout", stelt Kroeze. Voor een moeilijker behandeling komen alleen de ouderejaars in aanmerking.

Behalve tandzorg lopen bij Tandheelkunde ook studenten Mondzorg rond van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ook voor de patiënten die door de mondhygiënisten in spe geholpen worden, gelden flinke kortingen.

Informatie: www.umcn.nl/overhetumc/afdelingen/tandheelkunde

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.