Volledig scherm
Hekwerk rond de Pompekliniek in Nijmegen. © ANP

Tbs’er ontsnapt uit Pompekliniek, man na paar uur weer opgepakt door politie

NIJMEGEN - Een tbs’er is in de nacht van maandag op dinsdag ontsnapt uit de Pompekliniek in Nijmegen. De man klom eerst door een raampje en heeft rondslingerende bouwmaterialen gebruikt om over een hek te klimmen. Dat bevestigt het ministerie van Justitie en Veiligheid.

De man is na een paar uur weer aangehouden door het direct ingeschakelde FAST-team van politie. Dat is gespecialiseerd in het snel opsporen van voortvluchtigen.

Of er door een ontsnapping gevaar is geweest voor de samenleving kan een woordvoerder van het ministerie dinsdagmorgen niet zeggen. Er worden geen verdere mededelingen gedaan over de ontsnapte en weer opgepakte man. Waar de tbs’er is gearresteerd - ergens in Nijmegen of elders in het land - wil het ministerie niet zeggen.

Hoe de tbs’er kon ontsnappen is niet duidelijk. Daar wordt volgens het ministerie onderzoek naar gedaan. ,,Na zo'n incident wordt altijd gekeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe we dit in het vervolg kunnen voorkomen’’, aldus de woordvoerder.

Wel vaker is er een ontsnapping geweest uit de Pompekliniek. Vaak gaat het dan om iemand die niet terugkeert van verlof. In augustus 2017 knipte een tbs’er met tuingereedschap een gat in het hek en kwam zo buiten. Deze man bleek in de anderhalve week tussen zijn ontsnapping en zijn aanhouding in Hoogvliet twee roofovervallen te hebben gepleegd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.