Illustratie voor De Gelderlander bij voorhaal tbs-kliniek
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie voor De Gelderlander bij voorhaal tbs-kliniek © Jeroen Nissen

Tbs’er neemt vaker de benen uit frustratie: ‘Ze voelen zich gekooid’

NIJMEGEN - Tbs’ers die de benen nemen, doen dat vaker uit protest. Dat stelt strafrechtadvocaat Jan-Jesse Lieftink. Hij staat vaak tbs’ers bij en heeft zo’n vijftien cliënten in de Nijmeegse Pompekliniek zitten. ,,Tbs’ers die vluchten voelen zich vaak gekooid en hebben bovendien niet het gevoel dat ze effectief worden behandeld.”

32 reacties

 • Thanos

  2 jaar geleden
  Gedetineerden hebben steeds vaker het gevoel alsof ze in een soort TBS-kliniek zitten.
 • josz ke

  2 jaar geleden
  Het zijn mensen met een stoornis, die iets crimineel gedaan hebben als gevolg van deze stoornis en daarvoor een behandeling ondergaan in een kliniek die goed beveiligd is.
 • Desirea

  2 jaar geleden
  De tbs klanten hebben zgn geen besef van hun daden dit blijkt wel door alleen maar te praten over hun eigen ellende tijdens hun verblijf in de kliniek en totaal niets over het feit/feiten die ze gepleegd hebben daarom zijn ze nog lang niet toe aan verlof en/of vrijheid. Eerst bewust worden van je daden dan weet je waarvoor je daar zit en ze zijn blijkbaar vergeten dat een rechter in Nederland niet snel tbs oplegt dus krijg je het ook niet voor een pakje shag jatten.Niet klagen maar dragen je hebt de boel goed verziekt en daar hangt straf aan.....
 • Greedo

  2 jaar geleden
  Daar voorziet de wet niet in.
 • Greedo

  2 jaar geleden
  TBS is geen straf, het is een maatregel. De straf is al uitgezeten. Het is wel handig om te weten waarover je praat.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.