Volledig scherm
In de buurt van de Zaligebrug verhuurt het Rijksvastgoedbedrijf een stukje van Veur Lent voor een seizoensgebonden paviljoen. © Paul Rapp

Te huur: stukje Veur Lent voor horeca-paviljoen

NIJMEGEN - Wie wil een paviljoen openen op eiland Veur Lent, tussen de Waal en de Spiegelwaal? Gegadigden kunnen zich tot 8 januari melden bij het Rijksvastgoedbedrijf, dat een openbare inschrijving is gestart. Er mag op die plek seizoensgebonden horeca komen, maar ook een sociaal-recreatieve invulling is mogelijk, evenals milieu-educatie.

Het paviljoen moet bestaan uit tijdelijke bebouwing en krijgt geen vaste aansluiting op riolering, gas- en elektriciteit. De uitbater moet dus creatief en zelfvoorzienend zijn. Het Rijksvastgoedbedrijf sluit een huurcontract van zes jaar met degene die beste prijs-kwaliteitsverhouding biedt. Rijkwaterstaat en gemeente Nijmegen zijn ook betrokken bij de keuze.

Verder meldt de verhuurder dat het gaat om een perceel van 350 vierkante meter, waarvan de exacte positionering in het gebied nog niet vaststaat. Het wordt in elk geval een plek in de omgeving van de Zaligebrug en het evenemententerrein (Ossenwaard), dichtbij Waalbrug de Oversteek. 

Dynamische omgeving

Quote

De uitbater moet creatief en zelfvoor­zie­nend zijn

‘Onderdeel van de inschrijving is een visie op de uitstraling, waarmee de inschrijver aangeeft dat het te realiseren paviljoen aansluit bij de natuurlijke, dynamische omgeving van het Rivierpark en bij de bestaande landschappelijke kwaliteit’, meldt het Rijksvastgoedbedrijf.

Rivierpark Nijmegen-Waal werd in maart 2016 geopend , als onderdeel van het programma Ruimte voor de Rivier. Een deel van het gebied is geschikt voor recreatie, evenementen, watersport en horeca. Een ander deel is een natuurgebied dat grotendeels is aangemerkt als Natura 2000 gebied.  

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.