Asfaltfabriek APN in Nijmegen, met op de achtergrond Weurt.
Volledig scherm
PREMIUM
Asfaltfabriek APN in Nijmegen, met op de achtergrond Weurt. © Eveline van Elk

Te veel uitstoot van asfaltfabriek gedogen? Politiek verontrust: ‘Dit is een ernstige vertrouwenscrisis’

NIJMEGEN / BEUNINGEN - Geschrokken reageren politieke partijen in Nijmegen en Beuningen op het nieuws over asfaltfabrieken in Nederland. ,,Dit is het ultieme failliet van de wetgeving en de manier waarop die gehandhaafd wordt.’’

19 reacties

 • Kai Jansen

  2 maanden geleden
  Beste mensen: politiek en ambtenaren zijn niet één en hetzelfde. Ambtenaren zijn mensen die hun werk doen en niet elke politicus is tot op de details op de hoogte van wat die besluiten. Natuurlijk zijn ze wel verantwoordelijk.
 • P Van de Kaa

  2 maanden geleden
  Maar de burger wordt wel met allerlei verboden om de oren geslagen.
 • Carel van ‘t Zand

  2 maanden geleden
  Intussen moet het de gewone burger wel duidelijk zijn dat het klimaatgeneuzel slechts een bliksemafleider is voor het èchte probleem: de giftige vervuiling van onze planeet. Veroorzaakt en verergert door een kleine elite die deze bedrijven èn de politiek in handen heeft.
 • Jessica Berends

  2 maanden geleden
  De Nederlandse politiek was al failliet na alle grove schandalen van de afgelopen jaren en dan vooral omdat het wanbestuur geen enkele consequenties blijkt te hebben voor de verantwoordelijke politici en ambtenaren. Sterker nog, die worden gewoon weer herkozen of krijgen promotie. De bananen zijn zeker nog steeds niet aan te slepen in de republiek.
 • J.L. Bom

  2 maanden geleden
  Kijk naar de rol van het RIVM. Bij het stikstof verhaal meten ze niet alle vervuiler mee. Bij Tata steel meten ze weliswaar sterk verhoogde luchtvervuiling in de directe omgeving, maar konden geen verband leggen met Tata steel. Bij metingen rond Schiphol eenzelfde beeld. Wel verhoogde concentraties schadelijke stoffen, maar dit heeft geen invloed op de gezondheid van de betrokken bewoners van Schiphol. Hier ligt een rol voor de overheid, die dit helaas niet oppikken, omdat economie voor gaat.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.