Volledig scherm
Schip strandt op de Waal, ander schip verleent assistentie. © dg

Te zwaar beladen vrachtschip weggesleept van Waal

UpdateNIJMEGEN - Een te zwaar beladen vrachtschip is zondagmorgen omstreeks elf uur vastgelopen in de Waal ter hoogte van Nijmegen. Als gevolg daarvan kampte het schip met een lekkage en dreigde het te zinken. Dat meldt Rijkswaterstaat. 

Om half één 's middags is een containerschip te hulp geschoten. Dat heeft het zinkende schip onder begeleiding van een patrouilleboot van Rijkswaterstaat weggesleept naar de Noordkanaalhaven.  

Het zinkende schip, dat steenkolen vervoert en de naam 'Obelix' draagt, kwam iets voor de Spoorbrug tot stilstand. Vervolgens is met man en macht water uit het schip naar buiten gepompt, om zo te voorkomen dat het schip zou zinken.

,,Toen besefte ik dat het mis was.’’

Ooggetuige Marjon Best, die naast de Waal woont, hoorde een 'harde, doffe knal': ,,Een beetje een schurend geluid. Ik keek naar buiten en zag dat het schip heel dicht bij de oever stil kwam te liggen." 

Best dacht aanvankelijk dat het vrachtschip moest tanken: ,,Maar toen zag ik het weer afdrijven naar het midden van de Waal. Vervolgens was de bemanning druk in de weer op het dek met slangen. Toen besefte ik dat het mis was." 

Te zwaar beladen

Het schip was te zwaar beladen, gezien de laagwaterstand van de Waal. Het vrachtschip ligt veel dieper dan andere passerende schepen. 

Andere schepen moesten moeten om het gestrande schip heen varen. 

Het was het tweede incident in een maand tijd met het vrachtschip. Op woensdag 18 juli kwam het overdwars te liggen op de Waal ter hoogte van Lent.  

Volledig scherm
Op het schip. © Nanne Nicolasen
Volledig scherm
Het schip wordt weggesleept. © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.