Investeerder Marcel Boekhoorn juichend op de tribune bij NEC.
Volledig scherm
PREMIUM
Investeerder Marcel Boekhoorn juichend op de tribune bij NEC. © ANP

‘Technisch failliet’ NEC krijgt coronasteun van gemeente: club hoeft half miljoen stadionhuur niet terug te betalen

NIJMEGEN - Voetbalclub NEC krijgt ruim 500.000 euro achterstallige huur cadeau van de gemeente Nijmegen. De kersverse eredivisionist - nu ‘technisch failliet’ - zet door die kwijtschelding ‘een stap richting een gezonde financiële toekomst’, zo stelt algemeen directeur Wilco van Schaik.

25 reacties

 • Joseppe Greuters

  2 maanden geleden
  Water naar de zee dragen dit. En dat voor een linkse gemeente waar nog zoveel meer projecten zijn waar geld bij moet. Gaan deze dan ook allemaal straks gecompenseerd en gesubsidieerd worden?. De supporters juichen en de rest van de Nijmegenaren gaan ervoor opdraaien in wat voor vorm dan ook...of je wel of niets met voetbal of de club hebt....
 • Piet Moenen

  2 maanden geleden
  Deze nuiler zegt... Als het leeft, waarom moet ik dan betalen? Ojahet heet betaald voetbal. Ik wil ook een duur betaalde GESUBSIDIEERDE baan.
 • patrick wijgman

  2 maanden geleden
  ……krijg ik ook kwijtschelding als ik mijn huur niet betaal??????. Walgelijke vertoning.
 • S. Lenkens

  2 maanden geleden
  en weer gaat er semi overheid geld naar betaald voetbal waar veel te veel betaald wordt aan de spelers en andere hote me tote. dit was van te voren te voorspellen maar men grijpt nu lekker terug op corona, is de gemeente raad gedekt voor de buhne. en dit allemaal voor een paar supporters die als achterban hebben alles in elkaar teslaan en die rekening komt ook bij de gemeente en natuurlijk niet bij nek. want dan zijn ze niet thuis en weten ze zogenaamnd niet wie het zijn. is in heel het voetbal
 • Cornelissen

  2 maanden geleden
  Man man wat een gezeik, de gemeente geeft gewoon conform de wettelijk toegestane regels huur korting. Loop liever te nuilen over de steun aan Air France / KLM die loopt ondertussen in de 2 a 300 miljoen euro .

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.