Volledig scherm
PREMIUM
Yoek maakt het weer goed. © Bert Beelen

Teckel Yoek eet een botje in het Goffertpark en overleeft dat maar net

NIJMEGEN - Gooi geen afgekloven kippenpoten weg in het Goffertpark. Die dringende oproep doet de Nijmeegse Vonne Dodemont. Dat haar teckel Yoek van bijna 2 jaar nu rustig in zijn mandje ligt te slapen, is te danken aan haar snelle handelen en dat van dierenarts Roeland Wessels. Ze voorkwamen een mogelijk fatale darmperforatie door Yoek te laten braken.

Quote

De botten van gevogelte veranderen van structuur als ze zijn gekookt of gegrild. Ze versplinte­ren en kunnen vlijm­scherp zijn

,,Ik ga altijd rond 17.30 uur met Yoek naar het losloopgebied in het Goffertpark, aan de Slotemaker de Bruïneweg”, vertelt Dodemont. ,,Nu het lente is, gaan steeds meer mensen met allerlei culturele achtergronden daar picknicken of barbecueën. Hele families zitten onder de bomen. Het is natuurlijk ook een prachtige plek.” Maar terwijl Yoek een eind voor zijn baasje uitrende, gooiden twee mannen kippenbotjes naar het hondje. ,,Ik was op vrij grote afstand, dus ik was er te laat bij. Ik heb nog geprobeerd een botje uit zijn bek te trekken.”

De wandeling eindigde in een paar angstige uren in Dierenkliniek St. Anna 404.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.