Woonwagencentrum Teersdijk in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Woonwagencentrum Teersdijk in Nijmegen. © Gerard Verschooten

Teersdijk wil af van negatief imago: ‘Rotterdamwet moet stoppen’

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen wil de zogeheten Rotterdamwet voor vier jaar verlengen in drie woongebieden waar de leefbaarheid onder druk staat en te veel criminelen wonen. Woonwagenbewoners zijn daar boos over.

7 reacties

 • Jan Rolleman

  1 jaar geleden
  Beste Frank, de journalist in kwestie heeft dat ook verkeerd geschreven, de gemeente Nijmegen suggereert juist in hun rapport dat criminele activiteiten niet op het woonwagencentrum lijken plaats te vinden maar daarbuiten. Dit vinden wij discriminatie om dat te suggereren, terwijl daar helemaal geen bewijs voor is.
 • Frank van de Berg

  1 jaar geleden
  Die Vos is niet zo heel slim als je dit te melden hebt Nou, dat ligt nét iets anders. Het aantal bewoners dat verdacht is van een misdrijf, is er relatief hoog, maar hun criminele activiteiten vinden merendeels niet plaats óp de woonwagencentra.Een echte Vos is slimmer.
 • Marleen Verstraeten

  1 jaar geleden
  Hoop wel dat ze met die wet ook alle 'nette'burgers aanpakken die op hun belastingaangifte frauderen, die de C&C pas van een kennis gebruiken, op de zaak en privé graag een lijntje snuiven of die pubers begrabbelen omdat dat in hun tijd nog heel normaal was, en 'ach, ze moeten het toch een keer leren'.. ook DIE lui drukken de leefbaarheid van een wijk behoorlijk, ondanks hun kakker-kapsones.
 • Stan van Hinthem

  1 jaar geleden
  Jarenlang alles gedaan om aan dit imago te komen, en nu het niet uitkomt willen ze er vanaf. Bewijs eerst maar eens dat dit tot de mogelijkheden behoord. Gemeente vooral zo laten deze Rotterdam wet, en als ze niet willen meewerken lekker zo laten.....
 • Pedro Kantor

  1 jaar geleden
  Als je een agent tegenkomt op een feestje, geef hem of haar een biertje en probeer het gesprek eens over woonwagenbewoners te brengen en je zult verhalen horen die je haren te bergen zullen doen rijzen. Deze groep bevestigd consequent alle vooroordelen omtrent hun en nu proberen ze heel slim het slachtoffer uit te hangen, waardoor alle deugers, en de journalisten van DG zijn dat ook in hart en nieren, uit hun holen komen om voor hen te gaan deugen. Het wachten is op de racisme kaart.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen