Het Dominicus College in Nijmegen aan de Energieweg
Volledig scherm
Het Dominicus College in Nijmegen aan de Energieweg © David van Haren

Tegenmacht ontbreekt bij complete ontmanteling van het Dominicus College

OpinieDe chaos is compleet bij het Dominicus College, kopte ‘De Gelderlander’ onlangs. Deze chaos lijkt bewust gecreëerd door bestuur en schoolleiding. Het maakt duidelijk hoe ‘tegenmacht’ ontbreekt bij zoiets belangrijks als goed onderwijs voor Nijmeegse scholieren.

6 reacties

 • AF Van Diermen

  6 maanden geleden
  Schooljaar 2020-2021 had het DC 854 leerlingen. Het max is circa 900. In 2013-2014 waren er 1071 leerlingen. Een krimp van 20,3 %. In dezelfde periode had Canisiuscollege een krimp van 21,3 % en Can. Coll Lyceum een krimp van 23,3 %. Moeten die scholen dan niet eerder worden gesloten. Dit voedt het vermoeden dat belangenverstrengeling en ego-machtsvertoon leidend zijn bij de poging tot moord op het DC. Gemeente en onderwijsinspectie dienen een diepgaand onderzoek in te stellen.
 • Robert Hermans

  6 maanden geleden
  Wat een naar bericht! Ik zat op deze gezellige, goede, enigszins links-elitaire school van 1981 tot 1987. Er waren toen tussen de 700 en 900 leerlingen. Nijmegen had 145,000 inwoners. En nu zou het 'niet levensvatbaar zijn' met 900 leerlingen? In een stad met 180,000 inwoners? Journalisten hebben het ook druk. Maar is er misschien één die hier in wil duiken? En samen met een oud-leerling in de (financiele) cijfers wil duiken? Opdat de waarheid boven water komt.
 • Saskia Claasz Coockson

  6 maanden geleden
  En het verhaal gaat nog verder. Momenteel is het MT, na een motie van wantrouwen, tijdelijk vervangen door een interim-directie. Laat de genoemde makelaar nou net onderdeel uitmaken van die interim-directie.
 • Chris Toorop

  6 maanden geleden
  Het bestuur heeft dan ook maar één doelstelling, zichzelf rijkelijk belonen met belastinggeld over de rug van leerlingen. Al vaker gezegd dat het management / directie aanwezig in alle sectoren bedrijven en instellingen willens en wetens kapot laten gaan om vervolgens met bonussen, gouden handdruk en gratificatie vandoor te gaan. Juridisch allemaal vastgelegd in contract Er is nu niet zoveel aandacht meer voor, maar je kunt er van op aan dat het nog steeds gaande is.
 • H.R. Dofpoot

  6 maanden geleden
  De wethouder onderwijs, G. Visser bewijst geen knip voor de neus waard te zijn. Zij zal best iets van gezondheidszorg weten, maar is absoluut niet deskundig op het gebied van onderwijs. Cijfers van het bestuur na-papegaaien zonder zelf iets te (laten) onderzoeken, fraai hoor. En dat van een zogenaamde ‘onderwijspartij’.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.