Het woonwagencentrum aan de Teersdijk is met 62 plaatsen de grootste van de stad. Toch moet het mogelijk verder uitbreiden om aan de vraag naar standplaatsen te voldoen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het woonwagencentrum aan de Teersdijk is met 62 plaatsen de grootste van de stad. Toch moet het mogelijk verder uitbreiden om aan de vraag naar standplaatsen te voldoen. © Foto: Bert Beelen

Tekort aan woonwagens in Nijmegen: aantal plaatsen moet meer dan verdubbelen

NIJMEGEN - Nijmegen telt te weinig woonwagenplaatsen. Om aan de vraag te voldoen zouden er snel ruim 90 bij moeten komen. Een dikke verdubbeling van het huidige aantal wagens. 

18 reacties

 • Tiswa

  6 maanden geleden
  Je zou wel eens gelijk kunnen hebben Marjolijn, ik zou willen dat ik daar een stuk grond had.
 • Politiekincorrect

  6 maanden geleden
  Dus het beleid van spreiden en integreren hebben we overboord gegooid? Overigens vind in de gekozen insteek weer suggestief. Er is niet een tekort aan plekken er is een overschot aan mensen die zich buiten de samenleving willen plaatsen en vestigen. Maar de geschiedenis herhaalt zich, over tig jaar hebben we weer gesloten kampen waar criminaliteit hoogtij viert. Jammer voor alle inspanningen om dat in afgelopen decennia te beteugelen. Vroeger 1 groot kamp, straks 25 grote kampen. 
 • De Rijdende Rechter -

  6 maanden geleden
  Er worden meer invallen gedaan in woonwijken dan op woonwagenkampen. Het is alleen jammer dat het met hoofdletters in nieuwsbladen word gezet zodat het voer word voor de nieuwslezers.
 • zakvanSinterklaas

  6 maanden geleden
  Weet je nog toen vorig jaar de politie zo'n kamp wilde binnenvallen, ze hadden 500! man nodig voor 1 zo'n kampje. Echt waar, ik kan het nog niet geloven.
 • jhu

  6 maanden geleden
  Die mensen willen bij elkaar wonen, heeft niets met de romantiek van een "woonwagen" te maken. Tijd dat ze eens leren om onderdeel van een maatschappij te zijn in plaats van het blijven rondhangen in dat incestueuze wereldje.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Zo smaakt het nieuwe menu in ziekenhuis Gelderse Vallei: 'Een smaaksensatie'
  Play

  Zo smaakt het nieuwe menu in ziekenhuis Gelderse Vallei: 'Een smaaksensa­tie'

 2. Kunstenaar Jac schoolt zich uit protest om tot sekswerker
  Play

  Kunstenaar Jac schoolt zich uit protest om tot sekswerker

Nijmegen e.o.