Het woonwagencentrum aan de Teersdijk is met 62 plaatsen de grootste van de stad. Toch moet het mogelijk verder uitbreiden om aan de vraag naar standplaatsen te voldoen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het woonwagencentrum aan de Teersdijk is met 62 plaatsen de grootste van de stad. Toch moet het mogelijk verder uitbreiden om aan de vraag naar standplaatsen te voldoen. © Foto: Bert Beelen

Tekort aan woonwagens in Nijmegen: aantal plaatsen moet meer dan verdubbelen

NIJMEGEN - Nijmegen telt te weinig woonwagenplaatsen. Om aan de vraag te voldoen zouden er snel ruim 90 bij moeten komen. Een dikke verdubbeling van het huidige aantal wagens. 

18 reacties

 • Tiswa

  1 jaar geleden
  Je zou wel eens gelijk kunnen hebben Marjolijn, ik zou willen dat ik daar een stuk grond had.
 • Politiekincorrect

  1 jaar geleden
  Dus het beleid van spreiden en integreren hebben we overboord gegooid? Overigens vind in de gekozen insteek weer suggestief. Er is niet een tekort aan plekken er is een overschot aan mensen die zich buiten de samenleving willen plaatsen en vestigen. Maar de geschiedenis herhaalt zich, over tig jaar hebben we weer gesloten kampen waar criminaliteit hoogtij viert. Jammer voor alle inspanningen om dat in afgelopen decennia te beteugelen. Vroeger 1 groot kamp, straks 25 grote kampen. 
 • De Rijdende Rechter -

  1 jaar geleden
  Er worden meer invallen gedaan in woonwijken dan op woonwagenkampen. Het is alleen jammer dat het met hoofdletters in nieuwsbladen word gezet zodat het voer word voor de nieuwslezers.
 • zakvanSinterklaas

  1 jaar geleden
  Weet je nog toen vorig jaar de politie zo'n kamp wilde binnenvallen, ze hadden 500! man nodig voor 1 zo'n kampje. Echt waar, ik kan het nog niet geloven.
 • jhu

  1 jaar geleden
  Die mensen willen bij elkaar wonen, heeft niets met de romantiek van een "woonwagen" te maken. Tijd dat ze eens leren om onderdeel van een maatschappij te zijn in plaats van het blijven rondhangen in dat incestueuze wereldje.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  7

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.