Nijmegen, 09-05-2021. - Terrassen weer open, Koningsplein
 Foto: Bert Beelen  Dgfoto
Volledig scherm
PREMIUM
Nijmegen, 09-05-2021. - Terrassen weer open, Koningsplein Foto: Bert Beelen Dgfoto © Foto: Bert Beelen

Terrasje pakken, gezellig dat het weer kan

NIJMEGEN - Goose Island ipa, zo heet het bier waarmee de 30-jarige Huub uit Nijmegen op het terras van Heidi's Skihut in de Molenstraat zijn dorst lest. ,,Heerlijk! Gezellig dat het weer kan”, zegt hij deze zondagmiddag met een grote lach op zijn gezicht. 

 1. Demonstranten vragen in Nijmegen om aandacht voor 44.000 doden

  Demonstran­ten vragen in Nijmegen om aandacht voor 44.000 doden

  NIJMEGEN - Zo’n twintig mensen vroegen zaterdagmiddag in een demonstratie in het Valkhof-park in Nijmegen om aandacht voor vluchtelingen die bij hun vlucht uit hun land, op zoek naar een betere toekomst, om het leven kwamen. Tijdens de manifestatie werd een aantal namen genoemd van de 44.000 doden die volgens de organisatie van het protest sinds 1993 bij hun vlucht zijn gestorven. Maar ook onbekenden - die omkwamen op zee of door een mijn bij het oversteken van een grens - werden herdacht.
 2. Meer ruimte voor ‘XXL-dozen’ in regio Arnhem-Nijmegen: ‘Er is enorm veel belangstelling’
  PREMIUM
  11

  Meer ruimte voor ‘XXL-do­zen’ in regio Arn­hem-Nijmegen: ‘Er is enorm veel belangstel­ling’

  Er komt meer ruimte voor bedrijven in de regio Arnhem-Nijmegen. Tot voor kort hield de provincie Gelderland de voet op de rem, maar inmiddels zijn vrijwel alle overheden in de regio het eens geworden over een uitbreiding met 90 hectare industriegrond (ongeveer 120 voetbalvelden). Een fiks deel daarvan wordt gereserveerd voor zeer grote distributiecentra, zogeheten XXL-locaties.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.