Volledig scherm
Een, bijna, uitgestorven Marikenstraat in Nijmegen. © DG

Terrassen in Nijmegen zijn leeg, in de winkels is het doodstil

NIJMEGEN - Uitgestorven winkelstraten, lege terrassen. Terwijl de Nijmeegse binnenstad een week geleden nog uitpuilde met tienduizenden wandelaars en feestgangers, ligt de stad er op deze tropische donderdag verlaten bij.

Volledig scherm
Lege terrassen op de Grote Markt. © DG

,,Vanmorgen was het wel drukker'', zegt een verkoopster in een verder verlaten kledingzaak. Horecapersoneel kan deze middag zelf genieten van de tropische warmte aan een waterplas.

Want de terrassen op onder de Grote Markt en Koningsplein liggen er nagenoeg verlaten bij en ook bij de Blonde Pater in de Houtstraat -toch een populaire hotspot - zijn er volop lege terrasstoelen.

Bij De Derde Kamer is Kesley Teunissen aan het werk. ,,De rest is vrij. Het is heel rustig, er zijn twee tafeltjes bezet.'' Later op de dag, als het wat is afgekoeld, zal het wel drukker worden, denkt ze.  

Volledig scherm
Verlaten terras op het Koningsplein. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.