Ambulances en politie bij het studentenhuis aan de Evertsenstraat in Nijmegen. Inzet: de pil waar de studenten mogelijk onwel van werden.
Volledig scherm
PREMIUM
Ambulances en politie bij het studentenhuis aan de Evertsenstraat in Nijmegen. Inzet: de pil waar de studenten mogelijk onwel van werden. © Persbureau Heitink/Trimbosinstituut

‘Tesla’ is vermoedelijk de pil die Nijmeegse studenten een slechte trip én een ziekenhuisopname bezorgde

NIJMEGEN - ‘Tesla’. (Donker) roze pil met breuklijn. Verkocht als 2c-b. Inhoud: DOC, ‘een stof waar je heel lang en heftig van kan trippen. Dit kan vaak leiden tot paniekaanvallen en zelfs ziekenhuisbezoek. Gebruik deze pil absoluut niet.’

21 reacties

 • Björn Grooten

  1 jaar geleden
  Alle harddrugs zijn gevaarlijk ander waren ze wel gelegaliseerd Nick de Kluis. Daarbij maak jij als gebruiker je schuldig aan het instant houden van zware criminaliteit die in de drugs wereld aan de orde van de dag is. Door gebruik van harddrugs loop je grote kans op psychische problemen zoals burn-outs. Op den duur heb je meer nodig op de juiste roes te krijgen en je weet niet wat inneemt wel “schoon” is. Van mij mogen ze het gebruik van harddrugs zwaar straffen.
 • Mark Pier

  1 jaar geleden
  Nick heeft wel gelijk, mijn premie wordt ook gebruikt voor rokers die longziekten daardoor hebben gekregen. En voor de alcoholisten met levercirrose. En deze studenten kost het in ieder geval hun eigen risico dus betalen ze deels voor de kosten!
 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  Gezien de reactie van Nick de Kluis.....waarschijnlijk ook een van die studenten....? voelt zich nogal aangesproken...? neem een pilletje...
 • Nick de Kluis

  1 jaar geleden
  Wat een belachelijke reacties allemaal. Deze studenten hebben net zoveel recht op zorg als ieder ander. Zij betalen ook zorgverzekering. 90% van (hard)drugs is helemaal niet gevaarlijk. Zij hebben dit keer helaas pech en verdienen gewoon zorg. De meeste van jullie doen andere dingen die jezelf en de bevolking schade aanrichten. Alcohol drinken (want ooh dat is maatschappelijk geaccepteerd), roken, vervuilde auto's rijden, ongezond eten. Oordeel wat minder en kijk eens goed naar jezelf.
 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  Eigenlijk zou de wet moeten worden aangepast , waarin wettelijk word geregeld dat wie door toedoen van zichzelf door druggebruik medische hulp nodig heeft , geheel zelf verantwoordelijk is voor alle kosten die een eventueel hulp traject dit met zich mee brengt , nu draaien alle premie betalende mensen via hun zorgverzekeraar ongewild ook op voor al deze medische kosten die beter besteed hadden kunnen worden aan de mensen die het echt nodig hebben..!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.