Volledig scherm

The times they are a-changing - Bob Dylan - The French Song - Lucille Starr -

Verslaggevers van De Gelderlander kiezen hun favoriete lied voor de Top 2000 en vragen het ook aan hun buren.

Wim van de Louw vroeg zijn buurman Willem Rietman.

Naam: Willem Rietman

Woonplaats: Doetinchem

Geboortejaar: 1952

Hit in: 1965

Nr. in top 2000: staat er niet in

Waarom The French Song van Lucille Starr?

"Het lied is onderhand wel 50 jaar oud denk ik. Maar nog steeds en elke keer weer komt het ongelooflijk krachtig bij mij binnen. Vooral die eerste zin Quand le soleil dit bonjours aux montagne. Kippenvel en tranen in de ogen. Die tekst en die stem, zo ongelooflijk gevoelig en krachtig tegelijk. Ik was een jochie van twaalf toen ik het voor het eerst hoorde. De Beatles moesten nog komen, althans voor mij. Ik ben echt iemand van de generatie Elvis Presley en Jim Reeves. En Edith Piaf natuurlijk. Ik ben echt een liefhebber van Franse chansons. The French song is half Engels, half Frans. Ik meen dat ze het liedje ook in het Duits heeft opgenomen. Ik heb de cd natuurlijk, maar die draai ik eigenlijk nauwelijks. Het is echt zo'n liedje dat je af en toe op de radio voorbij moet horen komen. En ja hoor: kippenvel, meteen."

Naam: Wim van de Louw

Woonplaats: Doetinchem

Geboorte jaar: 1953

Hit in: 1964

Nr in top 2000: 547

Waarom The times they are a-changing van Bob Dylan?

"Ik schrok me rot toen ik het voor het eerst hoorde. Die nasale, chagrijnige stem van Bob Dylan. Ik dacht: 'Wat is dit?' Ik moet een jaar of veertien zijn geweest. Ik was maar net bekomen van mijn verliefdheid op the Beatles en the Stones. En toen kwam dit. Een vriend van me had de lp. Ik wist meteen: 'Dit is wat ik mooi vind.' Ik kan niet zeggen waarom ik dat toen dacht. Het was niet eens de tekst die ik nauwelijks verstond. Hij spuwde de woorden de wereld in. We hadden thuis geen pick-up. Die heb ik toen bij Wehkamp gekocht, 159 gulden, op afbetaling. En de lp die ook The times they are a-changin heette. Een half jaar heb ik alleen maar die plaat gedraaid. Een andere had ik niet. Ik vind niet dat het lied in zo'n triviale easy listeninglijst als de Top 2000 thuishoort. Het is een monument voor het protestlied."

In the 60's, The Netherlands embraced this Canadian singer along with this song. She won every major award the Duth had to ofeer and it is still regularly played on dutch Radio. Produced by Herb Alpert, this record sold six million copies.
Bob Dylan - The Times They Are A-Changin (Übersetzung)

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.