Onderzoek onder deelnemers van de Vierdaagse leert: thuiswerkers bewegen veel minder.
Volledig scherm
Onderzoek onder deelnemers van de Vierdaagse leert: thuiswerkers bewegen veel minder. © Erik van 't Hullenaar

Thuiswerkers bewegen veel minder en slapen langer

NIJMEGEN - Mensen die door de coronamaatregelen thuiswerken en minder buiten de deur komen, compenseren deze afname in beweging niet of nauwelijks. Ze bewegen tot wel twintig procent minder dan normaal en slapen langer.

8 reacties

 • EvilAdmin

  2 jaar geleden
  Dat is een aanname die niet hoeft te kloppen. Je kan ook zeggen mensen draaien zich een keer extra om en slapen nu langer door.
 • EvilAdmin

  2 jaar geleden
  Ah, de uitzondering op de regel die denkt dat die de regel is. Zullen we gelijk de loterijwinnaar vragen hoe makkelijk het is om die te winnen?
 • MightyMike

  2 jaar geleden
  Thuiswerken. Ik ben al bijna 5 kilo kwijt. Hoe dat komt?Op kantoor pak ik altijd warme maaltijd. Goed maar eigenlijk veel teveel. En dan de koekjes, paaseitjes, dropjes etc die collega's (en ikzelf) meenemen. Allemaal tussendoortjes die ik nu niet pak. En ik moet elke bak koffie nu zelf gaan halen dus trap af en trap op per bak koffie of thee.Ga er nu weer eentje halen. :-)
 • Ronaldo

  2 jaar geleden
  dus een kwart van de thuiswerkers slaapt in "normale" tijden structureel te weinig... Dat draagt toevallig ook bij aan overgewicht
 • Ronald

  2 jaar geleden
  Glaasje wijn tussendoor. Heerlijk relaxen. 
 1. Anders denken met Eva: ‘Innoveren is van iedereen’
  PREMIUM

  Anders denken met Eva: ‘Innoveren is van iedereen’

  NIJMEGEN - Binnen 48 uur na het begin van de coronacrisis waren al haar afspraken geannuleerd. Toen ze na een tijdje wel uitgeklust en uitgetuinierd was, besloot Eva van Otterlo, eigenares van een tekstbureau: ‘Ik ga iets doen, ik ga een boek schrijven’. Innovatie in Nijmegen is de werktitel. Maar het kan net zo goed Anders denken gaan heten. Het wordingsproces is een innovatie op zichzelf, zegt ze. En tegelijkertijd ook een persoonlijke ontdekkingstocht.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.