Volledig scherm
© ANP XTRA

Thuiszorgaanbieder Sifa failliet verklaard

NIJMEGEN - De Nijmeegse zorgaanbieder Sifa is dinsdag failliet verklaard. Dat bevestigt een woordvoerster van de rechtbank in Zutphen.

Sifa is een thuiszorgaanbieder met tot voor kort nog zo'n vijftig cliënten in Nijmegen, Mook, Malden, Groesbeek en Wijchen. De organisatie lag al langer onder vuur.

De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd heeft donderdag een maatregel opgelegd wegens slechte kwaliteit van zorg. Drie jaren op rij bleken er zaken niet goed georganiseerd bij het zorgbedrijf. Welke maatregel is opgelegd, wordt nog bekend gemaakt.

Ziek gemeld

Daarnaast verkeerde de Nijmeegse zorgaanbieder in financiële problemen. Van de dertig medewerkers meldden zich er vorig weekeinde tien ziek, nadat de bestuurder in een vergadering liet weten dat gereorganiseerd moest worden wegens tegenvallende inkomsten. 

Er werd gevreesd dat salarissen en vakantiegeld niet meer zouden worden uitbetaald. Een gevolg was dat diverse oudere cliënten verstoken waren van zorg en zonder hulp in bed moesten zien te komen. 

De bestuurder meldt dat salarissen en vakantiegeld recent nog zijn uitbetaald. Meerdere cliënten zijn vanwege het uitblijven van zorg inmiddels wel al overgestapt naar andere zorgaanbieders. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.