Volledig scherm
In het rek staan ze niet meer, op internet zijn ze onvindbaar, misschien nog op de eerste Nijmeegse editie van Deadstock Sneakermarket? © ANP

Tickets te koop om op Nijmeegse Deadstock Sneakermarkt exclusieve schoenen te scoren

NIJMEGEN – Zoek jij net die ene sneaker die nergens meer verkrijgbaar is? Misschien krijg je nog een kans. Op de eerste Nijmeegse editie van Deadstock Sneakermarket.

Met ruim 80 verschillende tafels, waar zowel particulieren, winkels als merken hun meest exclusieve schoenen komen verkopen, is de Deadstock Sneaker Market - op zaterdag 27 oktober in Vasim - het grootste sneaker evenement in Gelderland. ,,De naam Deadstock komt voort uit de urban sneaker wereld. ‘Dead Stock’ betreft een schoen die nog nooit gedragen is en waarvan geen paren meer geproduceerd worden”, vertelt Andor van den Boom, een van de organisatoren.

Volledig scherm
In het rek staan ze niet meer, op internet zijn ze onvindbaar, misschien nog op de eerste Nijmeegse editie van Deadstock Sneakermarket? © Shody Careman

De sneaker industrie is een groeimarkt; zo blijkt wel uit de online aanwezigheid van sneakerheads en bijvoorbeeld kunstenaars en populaire schoenenmerken wiens samenwerkingen het internet in vervoering brengen.

Ondernemers Robbert den Boer, Andor van den Boom en Diede van Overbeek zagen deze trend als een kans waarmee ze een evenement toevoegen aan de evenementen kalender van Nijmegen. De ondernemers verwachten overigens niet alleen vanuit Nijmegen veel sneakerfreaks: ,,Vanuit heel Oost-Nederland krijgen we aanvragen tot deelnamen aan ons evenement’’, vertelt Den Boer.

Wie op zoek wil naar een bijzonder paar Sneakers moet overigens wel al betalen om überhaupt een blik op de collectie te kunnen werpen. Tickets voor Deadstock Sneaker Market zijn online al te koop en kosten 7,50 euro. 

De markt wordt gehouden van 12.00 tot 19.00 uur in Vasim Nijmegen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Gebouw Kloostertuin Brakkenstein genomineerd voor Gouden Piramide

    Gebouw Klooster­tuin Brakken­stein genomi­neerd voor Gouden Piramide

    NIJMEGEN - De paters in het nieuwe gebouw in Brakkenstein zijn genomineerd voor de Gouden Piramide. Dit is een tweejaarlijkse rijksprijs voor bijzondere en inspirerende opdrachtgevers in de architectuur. De prijs bestaat uit een trofee, 75.000 euro en eeuwige roem, aldus de organisatie. De paters maken er kans op, omdat ze met hun nieuwe gebouw niet alleen onderdak bieden aan oudere broeders, maar ook voor mensen die een zorgappartement willen betrekken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.