Harriët Tiemens (GroenLinks), wethouder van de gemeente Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Harriët Tiemens (GroenLinks), wethouder van de gemeente Nijmegen. © Gemeente Nijmegen

Tiemens: ‘Kabinet moet opschieten met aardgasvrij wonen’

NIJMEGEN - De regering moet haast maken om de omschakeling naar aardgasvrij wonen mogelijk te maken. Anders lukt het niet in Nijmegen zo 2500 woningen per jaar duurzaam te maken. En dan dreigt de gemeente de deadline in 2045 niet te halen: dan moeten alle woningen van het gas af zijn.

23 reacties

 • Anoniem

  1 maand geleden
  Van het gas??? Op dit moment is gas nog de beste en meest zekere energie bron. Ja, we moeten er van af (Groningen), maar eerst enorme investeringen doen in onzeker en duur systeem van aardwarmte en warmte van bv bedrijven? Voor 30 jaar afhankelijk van één energiereus? Nieuwe ontwikkeling van bedrijven, producten en afval zijn dan een probleem voor de energiereus en de overheid! Bedenk plannen en maak stappen i.p.v. afbreken.
 • M van Raaij

  1 maand geleden
  Nijmegen gasloos om het milieu te sparen? En waar komt al die elektriciteit vandaan? Deels van de bruinkoolcentrales over de grens bij Venlo waarvoor ook hele dorpen worden gesloopt. Lekker milieuvriendelijk. En dan te bedenken dat ze hier net over de grens subsidies geven aan huizen die op het gasnet worden aangesloten.
 • Donny Cool

  1 maand geleden
  Autovrij, aardgasvrij, bedrijvenvrij. Tiemens visie op Nijmegen en de Gelderlander geeft een kritiekloos platform om dat uit te dragen. Kom op journalisten, doe eens jullie werk en geef achtergrond en context in plaats van klakkeloos te notuleren wat Tiemens er van vindt.
 • Pim Pandoer

  1 maand geleden
  dat er naar deze wethouder met tunnelvisie nog geluisterd wordt...ze wil perse haar zin doordrijven...terwijl de burgers meerdere malen aangegeven hebben dat ze het hele project helemaal niet zien zitten....ik voorspel dat er over 10 jaar nadat we dan "van het gas af" zijn spreken van het dure debacle van tiemens....
 • Maaike van der Mooren-Hendriks

  1 maand geleden
  Door de steeds grotere behoefte aan elektriciteit voor warmtepompen en elektrische auto's wordt Nederland volgeplempt met stinkende biomassa centrales en steeds grotere windturbines die op een steenworp afstand van woonwijken worden geplaatst, waardoor woongenot flink verpest wordt. De enorme investering om in een oudere woning van het gas af te gaan verdien je praktisch niet terug. Ze hebben het maar over 'isolatie' maar hoe is met 'ventilatie' in die potdichte huizen nu in Coronatijd?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.