Volledig scherm
Tussen 12 en 23 september geldt in de regio’s Arnhem, Ede en Nijmegen een vliegverbod voor drones. © ANP

Tijdelijk vliegverbod voor drones tijdens herdenkingen Market Garden

NIJMEGEN - In de regio Nijmegen, Arnhem en Ede geldt tussen 12 en 23 september een vliegverbod voor drones. Door de vele herdenkingsactiviteiten acht het ministerie van Defensie vliegen dan te gevaarlijk. 

Met het droppen van tienduizenden luchtlandingstroepen achter de Duitse linies in zuid-oost Nederland begon op 17 september 1944 operatie Market Garden. Deze felle strijd, die een versneld einde moest maken aan de oorlog, wordt 75 jaar later op tal van plaatsen herdacht. 

Omdat veel van die activiteiten in de lucht plaatsvinden, geldt tussen 12 en 23 september een tijdelijk vliegverbod in het luchtruim van de gemeenten Berg en Dal, Nijmegen, Overbetuwe, Arnhem, Renkum en Ede.

Wie in deze periode toch met een drone vliegt, riskeert een boete van maximaal 425 euro of zelfs een gevangenisstraf.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Elf Nijmeegse voetbalclubs in twee jaar tijd rookvrij
    PREMIUM

    Elf Nijmeegse voetbal­clubs in twee jaar tijd rookvrij

    NIJMEGEN - Elf Nijmeegse voetbalclubs worden rookvrij. Dat gaat in twee etappes. Dit seizoen mag er al niet meer gerookt worden op zaterdag, als de jeugdelftallen spelen. In het seizoen 2020/2021 maken de elf clubs, waaronder Hatert, Orion, DVOL en Union, hun sportaccommodatie helemaal rookvrij. De betrokken verenigingen houden zaterdag een actie om spelers, ouders en clubvrijwilligers erop te wijzen dat ze de sigaret in de ban doen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.