De tippelzone aan de Nieuwe Marktstraat in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
De tippelzone aan de Nieuwe Marktstraat in Nijmegen. © Foto: Bert Beelen

Tippelzone in Nijmegen blijft en kan zelfs weer groeien

NIJMEGEN - De tippelzone in Nijmegen blijft, en waarschijnlijk zal het aantal sekswerkers er toenemen. Ook wordt de hulpverlening er uitgebreid. Overal in Nederland sluiten de gedoogzones voor straatprostitutie. Burgemeester en wethouders van Nijmegen wilden er ook vanaf maar de gemeenteraad stond dat niet toe. Behalve Arnhem heeft alleen Nijmegen nog een tippelzone.

5 reacties

 • Peter Daanen

  2 jaar geleden
  Een duivels dilemma, maar verbieden of sluiten leidt waarschijnlijk alleen maar tot verplaatsen en illegaliteit, dus is dit wellicht de minst slechte optie.
 • F.H Wouters

  2 jaar geleden
  Goed dat de gemeenteraad het oudste beroep handhaaft. Zou men de prostitutie uitbannen verplaatst het zich naar duistere hoekjes. Bijkomend probleem is dat bepaalde figuren niet van vrouwen kunnen afblijven en zich vergrijpen aan jonge meiden/vrouwen. Het oudste beroep kun je niet uitbannen!
 • Ton Verkerk

  2 jaar geleden
  Heel vreemd dat de gemeente liever doorgaat met het faciliteren van prostitutie. Het lijkt me veel wenselijker om één keer anderhalf miljoen uit te trekken voor een uitweg uit de prostitutie dan iedere twee jaar 6,5 ton betalen en deze onwenselijke en onmenselijke situatie in stand houden.
 • Jessica Berends

  2 jaar geleden
  Wat leuk, worden de prostituees een keer niet genaaid.
 • Pedro Kantor

  2 jaar geleden
  Ik blijf erbij, of men is ONTZETTEND naief dat men denkt het oudste beroep ter wereld tegen te gaan met wat sociale werkers, of men zit gewoon te aazen op dat stukje grond waar de dames werken want projectontwikkelaars willen het hebben. Het zit tenslotte midden in de stad. Kun je weer voor veel geld luxe appartementen voor hipsters neerzetten. Met een paar sociale huurwoningen erbij als doekje voor het bloeden. Goed dat de gemeenteraad hier een stokje voor heeft gestoken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen