Volledig scherm
Het nieuw aangezicht van de Grote Markt, zoals uit de vergunningsaanvraag blijkt. © Kraaijvanger architecten

TK Maxx en Decathlon komen naar Nijmeegse binnenstad: ‘Een echte aanwinst’

NIJMEGEN - Sportketen Decathlon en merken-prijsvechter TK Maxx nemen volgend jaar hun intrek in het voormalige V&D-pand aan de Nijmeegse Grote Markt. De twee multinationals hebben inmiddels vergunningen bij de gemeente Nijmegen aangevraagd om het pand volledig opnieuw te mogen inrichten. 

Binnenstadsmanager Maarten Mulder reageert enthousiast: ,,Dit zijn twee ketens die een aanwinst vormen voor de stad.” 

Decathlon en TK Maxx waren maandagmiddag niet beschikbaar voor een reactie. Het van oorsprong Amerikaanse TK Maxx, dat merkkleding en -spullen tegen dumpprijzen verkoopt, liet eerder wel al weten meer vestigingen in Nederland te willen openen. Op dit moment heeft TK Maxx tien zaken in Nederland, met name in de Randstad. In Gelderland is nog geen winkel van de prijsvechter.

Trendbreuk

Dat geldt niet voor het Franse Decathlon, dat ook een grote vestiging in de Arnhemse Rijnhal heeft. Nijmegen stond al langer hoog op het wensenlijstje van de sportketen. De komst van de megasportzaak is geen verrassing, want al in februari bevestigde een woordvoerder dat Decathlon naar Nijmegen komt. De winkelformule had meerdere winkelpanden op het oog.

 De megasportketen zit tot nu toe vooral aan de randen van een stad, op plekken die goed bereikbaar zijn voor verkeer. Mulder: ,,Eerder heeft de keten al kenbaar gemaakt zich meer in binnensteden te willen vestigen bij wijze van experiment. Wat dat betreft is het pand aan de Grote Markt een schitterende A-locatie.” 

Quote

Het is een mooie invulling voor het gat dat de V&D achterliet.”

Maarten Mulder, Binnenstadsmanager Nijmegen

Hij is sowieso content met de komst van twee grote partijen in de Nijmeegse binnenstad: ,,Hiermee wordt gebroken met de trend dat veel prijsvechters en grote zaken zich aan de rand van de stad op industrieterreinen vestigen. Los daarvan zijn dit toekomstbestendige ketens, waarvan ik niet verwacht dat ze snel over de kop zullen gaan. Het is een mooie invulling voor het gat dat de V&D achterliet.” 

Verbouwingen

Uit de vergunningsaanvragen blijkt dat het pand gronding onder handen wordt genomen en alle vijf verdiepingen van het pand volledig opnieuw worden ingericht. Op de begane grond zit op dit moment nog meubelzaak All About Living. Eigenaar Frans Oosterbaan huurt sinds maart van dit jaar één verdieping van het pand onder de voorwaarde dat hij zou vertrekken als een grotere partij zich aandient. All About Living sluit waarschijnlijk in januari 2019 de deuren aan de Grote Markt, waarna een begin kan worden gemaakt met verbouwingen aan het pand. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.