Theo van der Rijt, met wat hij het schrikbeeld noemt. Een veldje even verderop in de wijk. Rimboe, zegt hij. Prachtig, maar ziet het grasveldje voor zijn huis er straks ook zo uit?
Volledig scherm
PREMIUM
Theo van der Rijt, met wat hij het schrikbeeld noemt. Een veldje even verderop in de wijk. Rimboe, zegt hij. Prachtig, maar ziet het grasveldje voor zijn huis er straks ook zo uit? © Gerard Verschooten

To maai or not to maai: hoe heurt het eigenlijk? Theo is bezorgd over de ‘rimboe’ in Tolhuis

PollNIJMEGEN - Als je plantsoenen minder vaak maait is dat beter voor de natuur: kwetsbare insecten herwinnen terrein. Maar in Dukenburg vrezen inwoners de keerzijde van dit nieuwe beleid. ,,Dit is toch pure verpaupering?’’

25 reacties

 • Marleen Verstraeten

  6 maanden geleden
  Die lui die zelf gaan maaien zouden ze maximaal moeten bebeoeten. Het is juist die generatie die die hele klimaatverschuiving op zijn geweten heeft, en nóg hebben ze niks geleerd..
 • Annette van Dam

  7 maanden geleden
  Locatie: Lankforst 32e straat, zo lang ik hier woon een voetbalveldje/speelvelden voor kinderen uit deze buurt, zelfs met twee doelen! Deze worden inmiddels overwoekerd door onkruid. Spelen is hier niet meer mogelijk. Is dit nou de bedoeling?? Doe ff normaal zeg. Doe deze experimenten maar ergens anders, niet in Dukenburg, want hier is het al groen genoeg! En kinderen moeten ook kunnen spelen. Zit ook niet te wachten op overvliegende onkruid in mijn mooie groene tuin.
 • Gert Penders

  7 maanden geleden
  Het nog maar 2 keer maaien gaat ten koste van de verkeersveiligheid. Wil je het Steve Biko plein (ook in Dukenburg) verlaten, dan is het verkeer wat voorrang moet worden verleend, bijna niet meer zichtbaar. Als automobilist is dit zeer vervelend. Ook plantsoenstroken tot 1,5 meter bij kruisingen heb je geen zicht meer op naderend verkeer Jammer dat politiek Nijmegen voor deze proef weer Dukenburg en Lindenholt heeft “uitgekozen”.
 • Guido Gezelle

  7 maanden geleden
  @Jan de Witt. We leven in een tijd waarin we graag klagen, ons graag beledigd lijken te voelen en vooral uitgaan van ons eigen belang en onze eigen mening. Ook bij zaken waar enige relativering zeker op zijn plaats is. Ieder heeft het recht zich te beklagen, maar besef (accepteer) dat soms het algemeen belang of een ander belang boven dat van jou gaat. Niet alle belangen zijn te combineren. Er is totaal geen parallel met uw voorbeeld van de wc, dus daar reageer ik niet op.
 • R Jetten

  7 maanden geleden
  Voor de hooikoortspatienten een grote bron van ergernis nu er veel meer stuifmeel in de lucht zit. Zeker de helft meer in Dukenburg. Ook gras als dat niet gemaaid wordt levert een grote bijdrage aan pollen en wel van april tot september. Als gras kort wordt gehouden heeft het geen kans om uit te groeien en stuifmeel te produceren.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.