Volledig scherm
Café de Fiets in Nijmegen, de ruiten zijn inmiddels afgeplakt met Sinterklaas-inpakpapier © DG/Stephen Friedrichs

Tóch geen advocaat voor Café de Fiets, uitspraak over sluiting uitgesteld

NIJMEGEN - Mogen café de Fiets en tapasbar Tio Pepe binnenkort weer open? Het laatste woord daarover is aan de rechtbank van Arnhem, maar die moeten wachten op toestemming van de gemeente Nijmegen vóórdat zij uitspraak kunnen doen. Een curieuze gang van zaken, ingezet door voormalig bedrijfsleider Sjoerd Tonissen.

De twee Nijmeegse horecazaken zijn vorige maand door burgemeester Hubert Bruls gesloten. Redenen: wangedrag van de bedrijfsleider en verstoring van de openbare orde. Het afgelopen jaar vonden meerdere incidenten plaats in de zaken aan de Grotestraat. Telkens was Tonissen daarbij betrokken.

Die heeft inmiddels een stapje teruggedaan. Reden voor eigenaresse Marga Bubeck om naar de rechter te stappen, in de hoop dat de beslissing van Bruls wordt teruggedraaid. Zonder advocaat verschenen Bubeck én Tonissen vorige week in de rechtbank. 

Laatstgenoemde kampt met een alcoholverslaving, iets wat hem ook in de zittingszaal merkbaar parten speelde. Meerdere malen onderbrak hij geëmotioneerd de zitting en verzocht de rechter de zaak aan te houden: ,,De volgende keer kom ik terug met de beste advocaat van Nijmegen.” 

Snel uitspraak

Uiteindelijk ging de rechter daar schoorvoetend mee akkoord. Inmiddels blijkt toch geen advocaat beschikbaar, waarna de rechtbank de betrokkenen heeft verzocht zonder een nieuwe zitting uitspraak te mogen doen. Bubeck en Tonissen hebben daarvoor toestemming gegeven, maar het wachten is nog op de gemeente. Een kwestie van maximaal enkele dagen, aldus een woordvoerster van de rechtbank: ,,Dan volgt alsnog uitspraak.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.