Volledig scherm
Deelnemers aan de Nieuwjaarsduik op 1 januari 2018. © Gerard Verschooten

Toch weer nieuwjaarsduik bij Spiegelwaal in Nijmegen

NIJMEGEN - Wie het nieuwe jaar met een verfrissende duik wil beginnen, kan net als de afgelopen twee jaar terecht in de Spiegelwaal bij Lent. Duikers verzamelen daar om 14.00 uur, om vervolgens het koude water in te plonzen. 

Een officiële aankondiging van de Nijmeegse nieuwjaarsduik is dit jaar online niet te vinden. Organisator Michel Bluyssen, die vorig jaar ook de duik organiseerde, kondigt het alleen op zijn eigen Facebookpagina aan en meldt daarbij dat ‘spontaniteit dit jaar boven alles gaat’. ,,Juist door het spontane hoop ik dat de nieuwjaarsduik gaat groeien. Het is mijn bedoeling dat het uitgroeit tot een traditie, waar mensen min of meer automatisch elk jaar op af komen.’’

Kijkers

Op de eerste dag van 2018 waagden ruim vijftig mensen zich eraan om de kou te trotseren en het water van de nevengeul in te duiken. Behalve zwemliefhebbers kwamen er ook veel kijkers op af. Bluyssen liet destijds, rillend van de kou, al weten dat het een succes was en er in 2019 weer een nieuwjaarsduik zou komen. In 2017 was de eerste nieuwjaarsduik in de Spiegelwaal. Die werd gehouden door Bram Bruggink van het evenementenbureau Crevent. Bluyssen: ,,Mensen van allerlei leeftijden komen er elk jaar op af. Van kinderen van een jaar of tien tot 60-plussers.’’

Hoe druk het dit jaar gaat worden? ,,Ik durf er niks over te zeggen, we gaan het zien’’, zegt Bluyssen.

De duik is ook dit jaar weer gratis en op eigen risico. Ook op veel andere plekken kunnen liefhebbers het nieuwe jaar fris beginnen met een nieuwjaarsduik. In de regio is dat onder meer in Plasmolen, Overasselt en Gennep. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.