Volledig scherm
PREMIUM
Krijgen Gelderland en Brabant tolwegen? © Ellen den Hollander

Tolwegen zijn optie voor Gelderland, maar het moet ‘landelijk worden geregeld’

Werkgevers in Brabant pleiten voor tolheffing op snelwegen in die provincie om drukke wegen in de spits te ontlasten. Het kán ook in deze regio een optie zijn, vindt VNO-NCW in Gelderland, maar dan moet dat wel op landelijk niveau worden geregeld.

Quote

Als dit er voor zorgt dat die weg er komt, kom maar op dan

Marcel Hielkema, Voorzitter VNO-NCW Gelderland

Eerder deze week zei Jeroen van Glabbeek, voorzitter van de West-Brabantse afdeling van werkgeversorganisatie VNO-NCW, dat op de drukste wegen in Brabant een speciale snelwegtax moet worden ingevoerd. Hij vindt de tijd rijp voor een op maat gesneden tol, die alleen maar geldt op bepaalde tijden. ,,Om de druk van de spits te halen.”

Dezelfde problematiek, met dichtslibbende wegen, speelt natuurlijk ook in Gelderland, zegt zijn Gelderse collega-voorzitter Marcel Hielkema. ,,Er zijn natuurlijk al tolplannen voor een snelweg in deze provincie”, zegt Hielkema, doelend op de nog door te trekken A15 tussen Bemmel en Zevenaar. ,,Je ziet dat ook de discussie over rekeningrijden weer aan het opkomen is. Inmiddels zeggen ondernemers ook: we moeten door. Precies hetzelfde als met de A15. Als dit er voor zorgt dat die weg er komt, kom maar op dan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Patiënte klaagt na ‘levensgevaarlijke’ spoedoperatie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    Patiënte klaagt na ‘levensge­vaar­lij­ke’ spoedopera­tie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    ZWOLLE/NIJMEGEN – De klacht van een patiënte uit Zwolle tegen tien hartspecialisten in het Radboudumc in Nijmegen hebben in drie onderdelen doel getroffen. Een chirurg in opleiding kreeg een waarschuwing van de medische tuchtrechter voor twee klachtonderdelen, omdat ze tekort was geschoten in de communicatie. Een cardioloog is de fout in gegaan bij een nachtelijk telefoontje, maar kreeg daarvoor geen maatregel opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.