Volledig scherm
Winkelcentrum Weezenhof in Nijmegen. © Bert Beelen

Ton Hendriks: nieuw winkelcentrum Weezenhof moet groter

NIJMEGEN - Een nieuw winkelcentrum Weezenhof moet 400 vierkante meter groter worden dan het huidige. Projectontwikkelaar Ton Hendriks, grotendeels eigenaar van het huidige winkelcentrum, heeft een verzoek daartoe ingediend bij de gemeente Nijmegen. Die onderzoekt  of dit haalbaar is.

,,We kijken of er voldoende marktruimte is voor een winkelcentrum van 3.700 vierkante meter. We kijken daarvoor ook naar winkelcentra in de omgeving’’, aldus een woordvoerster van de gemeente Nijmegen. In de buurt liggen onder meer winkelcentra in de wijken Hatert, Meijhorst, Malvert en Zwanenveld.

Twee supermarkten

Hendriks zegt dat twee supermarkten, waaronder Lidl, belangstelling hebben om nieuwe winkelruimte te huren. ,,Maar alleen als ze meer vierkante meters krijgen. Zonder de supermarkten is een nieuw winkelcentrum niet exploitabel te maken.’’

De gemeente verwacht tot het einde van dit jaar nodig te hebben om het nieuwe onderzoek af te ronden. Andere winkelcentra in de buurt zijn niet blij met de aangekondigde uitbreiding in de Weezenhof. Zij zijn bang dat dit ten koste gaan van hun klandizie. ,,Het past niet bij onze vergevorderde plannen voor nieuwbouw in de Meijhorst’’, zegt Nico de Boer namens de winkeliers daar. 

Prachtig plan

Volledig scherm
Concept-tekening uit 2015 van bouwplan voor de Weezenhof met winkels en 135 woonappartementen. © Gemeente Nijmegen

 In 2015 werd gesproken over een minder grootschalig nieuwbouwplan. Nog steeds is het de bedoeling de winkels te combineren met 135 (zorg-)appartementen in twee woontorens, van elf en acht verdiepingen. Concept-bouwtekeningen werden al goedgekeurd door de commissie Beeldkwaliteit. Ton Hendriks: ,,Het is een prachtig plan voor de wijk waaraan behalve wat extra winkelruimte niets is veranderd.’’ 

Woonzorg Nederland neemt één toren in gebruik. ,,Het gaat om 50 à 60 seniorenwoningen voor de kleine inkomens’’, zegt manager Frank ter Braak van de woningcorporatie. De andere woontoren komt mogelijk in handen van een tweede corporatie. ,,Of ik hou de toren zelf’’, aldus Hendriks. Hij houdt ook de optie open voor een ondergrondse parkeergarage.

Eerder dreigde Woonzorg Nederland nog af te haken. Ter Braak: ,,We zouden eerst zorgwoningen voor 24-uurzorg laten bouwen voor ZZG zorggroep. Maar die heeft de bewoners van De Doekenborg (tot voor kort een verpleeghuis in de buurt, red.) al elders kunnen onderbrengen. We gaan nu voor puur seniorenwoningen.’’

Bestemmingsplan

Een termijn voor de nieuwbouw is volgens Ton Hendriks niet te geven, omdat nog veel onduidelijk is. Ook het bestemmingsplan moet nog worden gewijzigd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.