Volledig scherm
Stadhuis van Nijmegen. © DG

'Toon Artikel 1 Grondwet in hal stadhuis Nijmegen'

NIJMEGEN - Het raadslid Cilia Daemen van GroenLinks wil dat de tekst van Artikel 1 van de Grondwet een plek krijgt in de hal van het Nijmeegse stadhuis.

Het gaat om het artikel dat de gelijke behandeling van alle mensen benadrukt. Ze wil dat ook in de Stadswinkel de tekst van Artikel 1 op een zichtbare plek wordt opgehangen. Daemen heeft hiervoor een initiatiefvoorstel opgesteld dat de komende weken in de raad aan de orde komt.

Bewustwording
Zij denkt dat een afbeelding van het artikel zorgt voor meer bewustwording en dat draagt volgens haar weer bij aan de versterking van de rechtsstaat en democratie. Daemen is ervan overtuigd dat in een tijd dat het politieke en maatschappelijke debat steeds verder verhardt, de tekst het respect voor elkaar kan versterken.

Steun in de rug
Het zichtbaar maken van Artikel 1 in het stadhuis is volgens haar ook tevens een steun in de rug voor diverse Nijmeegse bewoners, organisaties en initiatieven die zich inzetten voor gelijke behandeling van alle Nijmegenaren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. ’t Plein: Stallingen te krap voor nieuwe generatie fietsen
  PREMIUM
  column

  ’t Plein: Stallingen te krap voor nieuwe generatie fietsen

  Ik rij al jaren rond op een sportieve fiets. Niks bijzonders trouwens. Het is een stadsfiets met tassen achterop, een normaal stuur. Toch lukt het me vaak niet een goede plek te vinden in de Nijmeegse fietsenstallingen. Altijd gedoe met plaatsen, zeker bij de Mariënburg. Maar ook bij nieuwere stallingen. De opstelling van de rekken is gewoon niet passend meer voor de huidige generatie fietsen. Mijn fiets bovenin plaatsen is gewoon onmogelijk, dan schuurt het stuur langs het plafond. Maar ook de onderste rekken zijn vaak te smal, de tussenruimte tussen de rekken is te klein.
 2. Politiebureaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrijpelijke noodgreep’
  PREMIUM

  Politiebu­reaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrij­pe­lij­ke noodgreep’

  NIJMEGEN - Het hoofdbureau van de politie in Nijmegen is sinds kort gesloten op zaterdag en zondag. Dat betekent dat in heel Gelderland-Zuid (het district onder de Waal) geen politiebureau meer open is voor publiek, bevestigt politiechef Lute Nieuwerth. Het politiebureau in Arnhem blijft in de weekenden wel gewoon open. De bureaus in Ede, Wageningen en Doetinchem zijn al jaren alleen op zaterdag geopend.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.