Volledig scherm
Stadhuis van Nijmegen. © DG

'Toon Artikel 1 Grondwet in hal stadhuis Nijmegen'

NIJMEGEN - Het raadslid Cilia Daemen van GroenLinks wil dat de tekst van Artikel 1 van de Grondwet een plek krijgt in de hal van het Nijmeegse stadhuis.

Het gaat om het artikel dat de gelijke behandeling van alle mensen benadrukt. Ze wil dat ook in de Stadswinkel de tekst van Artikel 1 op een zichtbare plek wordt opgehangen. Daemen heeft hiervoor een initiatiefvoorstel opgesteld dat de komende weken in de raad aan de orde komt.

Bewustwording
Zij denkt dat een afbeelding van het artikel zorgt voor meer bewustwording en dat draagt volgens haar weer bij aan de versterking van de rechtsstaat en democratie. Daemen is ervan overtuigd dat in een tijd dat het politieke en maatschappelijke debat steeds verder verhardt, de tekst het respect voor elkaar kan versterken.

Steun in de rug
Het zichtbaar maken van Artikel 1 in het stadhuis is volgens haar ook tevens een steun in de rug voor diverse Nijmeegse bewoners, organisaties en initiatieven die zich inzetten voor gelijke behandeling van alle Nijmegenaren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Rechter: zijn de krakers van de waterzuivering er eigenlijk nog wel?

    Rechter: zijn de krakers van de waterzuive­ring er eigenlijk nog wel?

    Zitten er nog krakers in de voormalige kantoorruimte van de waterzuiveringsinstallatie aan de Jonkerstraat in Nijmegen? ,,Zijn ze niet geschrokken van de dagvaarding?", vroeg de kortgedingrechter in Arnhem zich donderdag af. De curator van de failliete InnovioPapers BV (voorheen Sappi) die het kort geding aanspande, weet het eigenlijk niet zeker. ,,Er staat nog steeds een tentje. En een bromfiets. Ik sluit niet uit dat ze er nog zijn."

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.